TENSIUNI la frontiera ungară între autorități și valurile de imigranți. Ce povestesc...

TENSIUNI la frontiera ungară între autorități și valurile de imigranți. Ce povestesc sirienii din Timișoara FOTO

3
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-860000118">

04

Sirienii din Timișoara care au ajuns seara trecută la Roszke, în Ungaria, la centrul de recepție al refugiaților, povestesc că au trăit emoții puternice.

Cu copii mici în brațe, familii de refugiați au rupt barierele forțelor de ordine și au pornit în marș spre Budapesta. Cu greu, polițiștii maghiari au reușit să îi oprească pe sirieni înainte să intre în orașul Szeged.

Toate acestea s-au întâmplat imediat după ce un transport cu ajutoare strânse în Timișoara de oamenii de afaceri sirieni, au ajuns în centrul de recepție al refugiaților de la Roszke. Timișorenii le-au dus refugiaților Coca Cola și Pampers, făină, zahăr și alte alimente neperisabile.

Oamenii care au participat la transportul umanitar povestesc că nu le-a venit să creadă cum refugiații intrau în valuri, aduși peste frontieră cu Serbia de polițiști. Erau ulterior preluați și duși la centrul de primire, unde și le prelevau amprentele și li se luau datele de identitate. Unul dintre imigranţii care a ieşit din centru a declarat pentru postul M1 că imigranţii dau autorităţilor un ultimatum de două ore să le evalueze cererile. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, suite de oameni au părăsite tabăra, în forță, strigând ”no amprent”. Imigranţii care au fugit îi îndeamnă pe imigranţii din tabără să iasă la rândul lor cu forţa din incintă.

Foto: Adrian Pîclișan

3 COMENTARII

  1. In anul 1996 pentru ca am incercat sa trec frontiera unui stat membru UE am fost condamnat la 6 luni detentie si 5 ani interzis de a intra in Austria si Ungaria,pe vremea aceea legile se aplicau daca treceai frontiera in doi trei,acum ca trec cu miile nu este valabil,Europa v-a fi in ruina in urmatorii 10 ani din cauza hoardelor din Africa si orient si daca vezi ce gesturi au in cap ca ei nu vor amprentari si inregistrari astada da dovada de rea vointa si colaborare,cum crede Europa ca vor tine sub control acesti inamici publici fara identitate,si noi suntem in UE si vom suferii mai mult decat nemtii si alte popoare deoarece nu avem capacitate si resurse de a-i integra…

  2. Ne-am dus pe xula , neam de prosti , cum mortii lor de parlamentari sa-i mai tinem si pe astia care vor sa vina cand noi nu suntem in stare sa integram in societate rromi si romanii nostri de la tara .
    A se cauta vox populi sa vedeti acolo oameni ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.