Terapie prin artă pentru bolnavii de cancer de la Spitalul Municipal Timişoara....

Terapie prin artă pentru bolnavii de cancer de la Spitalul Municipal Timişoara. Ce expoziţie inedită a fost deschisă pe holul instituţiei FOTO

2
DISTRIBUIȚI

expozitie spitalul municipal timisoara

Surpriză plăcută pentru bolnavii de cancer care au nevoie de o intervenţie chirurgicală pentru a le fi salvată viaţă şi ajung la Spitalul Municipal Timişoara. Astăzi, pe holurile Secţiei de Chirurgie Oncologică a fost deschisă o expoziţie de pictură inedită. 30 de tablouri cu subiect religios, peisaje sau portrete pot fi admirate, timp de o lună, în unitatea medicală atât de pacienţi şi de familiile acestora, cât şi de personalul medical.

Tablourile sunt realizate de pictorul Mihai Olteanu care, anul trecut, a deschis o altă expoziţie pe holurile Spitalului Judeţean Timişoara. „Sunt convins că nu vor fi puţini cei care vor dori să susţină acţiunea noastră în beneficiul pacienţilor spitalului. Acum, pacienţii beneficiază de un mediu mai prietenos, care reduce stresul şi anxietatea”, a precizat Octavian Mazilu, managerul Spitalului Municipal Timişoara.

De aceeaşi părere este şi şeful Clinicii de Chirurgie Oncologică, Dan Mircea Ancuşa, care a precizat că „expoziţia pe care am organizat-o astăzi aici este o bucurie pentru noi.


În primul rând pentru că este o activitate de artă care ne bucură pe noi ca medici şi sper că şi pe bolnavi, pentru că bolnavii când ies din saloane pe coridor vor vedea ceva mai frumos decât nişte pereţi albi”.

2 COMENTARII

  1. Nu ar fi mai bine ca statul sa le ofere tratament de inalt nivel compensat 100%? Asa, sa ii ducem la Mozart si la Mona Lisa e frumos, dar oare ii si ajuta?

  2. Nu ar fi mai bine ca statul sa le ofere tratament de inalt nivel compensat 100%? Asa, sa ii ducem la Mozart si la Mona Lisa e frumos, dar oare ii si ajuta? Zic si eu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.