Timişoara găzduieşte două semifinale naţionale ale concursului GBOB. Vezi când vor avea...

Timişoara găzduieşte două semifinale naţionale ale concursului GBOB. Vezi când vor avea loc şi cum poţi participa la eveniment

0
DISTRIBUIȚI

grimusTimişoara va găzdui două semifinale ale concursului Global Battle of the Bands (Bătălia Mondială a Formațiilor), un eveniment care susține și promovează muzica originală, interpretată live. GBOB este cea mai mare competiție de gen din lume, fiind organizată anual în peste 30 de țări, pe cinci continente. În 2015, Asociația Sunetul Muzicii propune o concurenţă reală emisiunilor de karaoke din România, prin derularea mai multor semifinale ale concursului Global Battle of the Bands, două dintre acestea urmând să se desfăşoare la Timişoara.

Astfel, în data de 8 octombrie la terasa D’Arc pe mal va avea loc concursul dedicat formaţiilor care activează în zona  jazz, blues, electro, funk şi world – music, urmând ca în data de 29 octombrie să se desfăşoare „felia“ punk, rock, metal la clubul Daos.


La acest concurs se pot înscrie formații cu 2 până la 6 membri în componență, cu piese originale, din orice gen muzical. Înscrirea este gratuită, completând formularul de pe website-ul: www.gbob.com. Dar, ce se poate câştiga? „Promovare automată din momentul înscrierii la nivel internațional, accesorii muzicale, ore de studio, deschideri la concerte importante și festivaluri în alte localități din țară, experiență pe scenă, legături noi și șansa de a reprezenta România la Finala Mondială din Berlin (cu transport, masă și cazare asigurate), unde se poate câștiga o săptămână într-un studio de top, cu un producător celebru, înregistrarea unui videoclip şi oferta de contract de la GBOB Records Londra“, spun organizatorii acestui concurs. Până acum, au avut loc semifinale la Cluj, Râmnicu Vâlcea, Bucureşti, Oradea şi Sibiu, iar înaintea etapelor din Timişoara se vor mai face semifinale în Târgu Mureş şi Iaşi. Concursul GBOB România 2015 a căpătat o anvergură internațională în doar câteva luni de la lansare, devenind un eveniment cultural cosmopolit și multietnic. Până în august 2015, la GBOB România 2015 s-au înscris 123 de formații, dintre care 113 din România, cinci din Ungaria, două din Republica Moldova, una din Italia și una din Serbia. Concursul național GBOB România s-a organizat cinci ani la rând între 2007 şi 2011. Câștigătorii au fost: Grimus (2007), The Marker (2008), PhenomenOn (2009) White Walls (2010) şi Manfellow (2011).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.