Timișoara Saracens luptă cu CSM Olimpia pentru accederea într-o nouă finală. Cât...

Timișoara Saracens luptă cu CSM Olimpia pentru accederea într-o nouă finală. Cât de afectat e clubul bănățean de rugby de întârzierea banilor de la autorități

0
DISTRIBUIȚI

timisoara-csm-olimpia-3

Timișoara Saracens RCM e favorită la îndeplinirea celui de-al doilea obiectiv cronologic din acest sezon. După câștigarea Cupei Regelui, rugbiștii bănățeni luptă vineri în semifinalele Cupei României cu CSM Olimpia București. Formația pregătită de Grainger Heikell nu are, cel puțin deocamdată, emoții în ceea ce privește bugetul clubului pe 2015.

”E încă un meci-provocare pentru noi în acest weekend. Ne-am dorit să fim aici în acest moment al sezonului, dar va fi greu, CSM e o echipă puternică, toată lumea vrea să ne învingă. Trebuie să fim concentrați la maximum. Am văzut la Cupa Mondială, dacă nu ești implicat total poți să fii surprins. Va fi plăcut să jucăm în fața propriilor suporteri din nou. Sperăm să facem o nouă performanță de care să fim mândri”, a declarat Graninger Heikell. Singura absență din angrenajul condus de tehnicianul neozeelandez e cea a lui Halalilo, care s-a accidentat la genunchi și va lipsi 3-4 săptămâni.

Căpitanul timișorenilor vrea ca el și colegii săi să fie în gardă pentru a nu avea parte de surprize neplăcute vineri. ”E o nouă competiție.


Un meci greu împotriva celor de la CSM Olimpia, în ultima întâlnire de la București au opus o rezistență puternică. Trebuie să dăm totul ca să mergem în finala de la Iași. Gândul nostru e să dăm totul și să aducem al doilea trofeu din acest an… Au pierdut mulți jucători dar fiecare echipă care joacă împotriva noastră vine aici să câștige. Trebuie să păstrăm această formă bună arătată. Cu atât mai mult cu cât am câștigat și Cupa Regelui, trebuie să ne demonstrăm valoarea și forma bună. I-am analizat pe cei de la CSM, prea multe nu au avut nici ei de schimbat, noi ne-am îmunătățit, sperăm să sărbătorim vineri seară o nouă calificare în finală. Egalul pe care l-am făcut recent cu ei a fost un semnal de alarmă”, a spus Vasile Rus.

Rezistă financiar până în iarnă

Dintre cele patru cluburi sportive de primă ligă finanțate de autoritățile locale și județene Timișoara Saracens are cel mai mare procent din buget bazat pe o componentă privată. Din acest punct de vedere rugbiștii nu au griji până la finele lui 2015, în ciuda deciziei Curții de Conturi, totuși, dacă situația persistă performanța ar putea fi afectată în continuare avertizează Attila Brosovsky, managerul bănățenilor. ”Clar ne afectează și pe noi dar avem premisa să ducem acest an până la capăt cu bine, dar și noi suntem afectați, sperăm să nu ajungem în situația celor de la baschet. Dar anul acesta nu se pune problema cu siguranță”, a punctat Brosovsky.

Semifinala Cupei României dintre Timișoara Saracens RCM și CSM Olimpia București se dispută vineri, de la ora 16.30, pe arena din Ronaț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.