Timişoara va avea o maternitate nouă, lângă spitalul judeţean. Titu Bojin anunţă...

Timişoara va avea o maternitate nouă, lângă spitalul judeţean. Titu Bojin anunţă că lucrările încep anul viitor. De unde vin banii

1
DISTRIBUIȚI

prematur

Risc mai mare de infecţii intraspitaliceşti şi eficienţă scăzută a actului medical în Maternitatea „Bega” din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara. Asta pentru că imobilul în care clinica îşi desfăşoară activitatea este vechi de peste 120 de ani, astfel că nu mai respectă normele igienico-sanitare şi nici dimensionarea spaţiilor, saloanele fiind prea mici în raport cu numărul de paturi existent.

Tocmai de aceea, de ani buni se vorbeşte despre construcţia unei nou maternităţi la Timişoara, lângă spitalul judeţean, dar totul a rămas doar la stadiul de vorbe. Totuşi, ieri, Titu Bojin a anunţat că lucrările la noua maternitate din Timişoara vor începe anul viitor cu bani de la Consiliul Judeţean Timiş. Însă reprezentanţii instituţiei speră să poată atragă fonduri europene pentru finalizarea maternităţii, mai ales că realizarea unui astfel de proiect costă milioane de euro.

De asemenea, tot ieri, în plen, aleşii judeţeni au votat un proiect de hotărâre privind aprobarea demarării procedurilor de realizare a proiectului de investiţie „Construirea unei maternităţi în proximitatea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă «Pius Brânzeu» Timişoara”.

„Am demarat puţin acţiunea de realizare a maternităţii prin bani de la consiliul judeţean, în primul rând prin realizarea studiilor şi eventual a proiectului, care să poată să fie după aceea angajat într-un cadru al finanţărilor din punct de vedere european, având în vedere valoarea lucrării.


Sper să vină ghiduri şi formulele de finanţare europene în aşa fel ca prin proiectul pe care noi îl realizăm să putem să fim foarte rapizi în ceea ce înseamnă solicitarea de fonduri pentru maternitate. Dacă nu vor veni chiar atât de rapid, în anul viitor vom avea o alocaţie, sigur cât ne vom putea permite noi, pentru începerea lucrărilor şi la maternitatea de la spitalul judeţean. Eu sper să finanţăm din banii noştri atât cât vom putea, sperând totuşi ca să prindem un proiect european pentru suplimentarea necesarului de bani”, a anunţat, ieri, Titu Bojin, preşedintele CJ Timiş.

Potrivit raportului ataşat proiectului de hotărâre votat de aleşii judeţeni, noua maternitate va fi realizată lângă Casa Austria şi ar permite redeschiderea secţiei de fertilizare in vitro. Maternitatea ar urma să aibă minim 120 de paturi, iar în clădire ar putea funcţiona şi un serviciu de ambulanţă.

1 COMENTARIU

  1. a-ti auzit de vrajala ??? langa spitalul jud nu este loc nici unde ….. si cand mai spui ca te-ai apucat putin de treaba ,asa sa nu obosesti prea tare ,,,,,,,suna a an electoral gen n. robu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.