Timişorenii care au urgent nevoie de îngrijiri medicale, nu vor fi mai...

Timişorenii care au urgent nevoie de îngrijiri medicale, nu vor fi mai trataţi pe hol la spitalul municipal. Cum va fi modernizată unitatea medicală

0
DISTRIBUIȚI

upu spitalul municipal timisoara

Tot mai mulţi timişoreni care nu se simt bine şi au nevoie de îngrijiri medicale se adresează Unităţii de Primiri Urgenţe de la spitalul municipal. Astfel, pentru că spaţiul este prea mic, medicii sunt nevoiţi să-i trateze pe unii pacienţi chiar şi în spaţii improvizate pe holuri.

Acest lucru se va schimba de la începutul anului viitor, anunţă Octavian Mazilu, managerul Spitalului Municipal Timişoara. Asta pentru că Primăria Timişoara a alocat fondurile necesare realizării a două corpuri de clădiri, în curtea de la Clinicile Noi, în care va fi mutată Unitatea de Primiri Urgenţe. Lucrările au început deja de câteva luni, astfel că primul corp de clădire este aproape finalizat.

upu spitalul municipal timisoara

„Sunt foarte încântat, pentru că se reprofilează sfârşitul primului corp al Urgenţelor de la Spitalul Municipal Timişoara, al noului spaţiu în care va funcţiona UPU.


Tehnic nu a fost uşor pentru că nu am dorit să suspendăm pentru mai bine de un an activitatea la Urgenţă şi atunci construcţia are două etape: un prim corp în care urmează să alocăm actuala activitate şi într-o a doua etapă, în prelungirea acestui spaţiu şi pe amplasamentul spaţiului vechi, se va construi cel de-al doilea corp, iar la sfârşit va rezulta un întreg. Acolo va funcţiona doar UPU”, a declarat Octavian Mazilu.

Potrivit managerului Spitalului Municipal, lucrările la cele două corpuri în care va fi mutată Unitatea de Primiri Urgenţe ar trebui să fie finalizate până la sfârşitul lunii februarie anul viitor. Anual, între 24.000 şi 28.000 de pacienţi apelează la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Clinicile Noi. 40.000 de internări se înregistrează pe an la Spitalul Municipal Timişoara, 35 % din aceşti bolnavi vin din Urgenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.