Timişorenii de la JazzyBIT au înregistrat cel de-al doilea album într-un studio...

Timişorenii de la JazzyBIT au înregistrat cel de-al doilea album într-un studio din Budapesta GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

jazzybit5Formaţia timişoreană JazzyBIT a revenit recent din capitala Ungariei, Budapesta, unde muzicienii au înregistrat cel de-al doilea material discografic.

„Am înregistrat timp de cinci zile la renumitul studio SuperSize Recording din Budapesta, studio în care s-au produs în anii ’80 peste 400 de albume. Am ales acest studio pentru că am vrut ca al doilea album să aibă o calitate foarte bună, și nu am fost deloc dezamăgiți. Echipamentele din studio au fost de cea mai bună calitate, și inginerii de sunet cât se poate de profesioniști. De exemplu, mixajul materialului a avut loc pe o consolă SSL 4024G, o consolă similară aflându-se și în renumitul studio Abbey Road din Londra. Noul album va conține șapte piese, toate acestea fiind, ca de obicei, compuse de noi. Nu am planificat încă nici lansarea, nici turneul de promovare, dar ne vom ocupa de aceste lucruri până la sfârșitul anului“, ne-a declarat basistul Mihai Moldoveanu, din partea formaţiei.

JazzyBIT a luat naştere în toamna anului 2011, urmând ca în primii doi ani de activitate să concerteze în cadrul celor mai renumite festivaluri de gen din România – Gărâna Jazz Festival, Câmpina Jazz Rock Festival, Festivalul Internaţional de Jazz – Sibiu, Festivalul Internaţional Studenţesc de Jazz – Târgu Mureş, Roland Jazz Festival – Sângeorz-Băi, Timişoara Capital Jazz Festival, Alba Jazz Festival şi Green Hours International Jazz Festival – Bucureşti. Pe lângă acestea trupa a mai susţinut concerte în Alba Iulia, Arad, Bucureşti, Cluj, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara, Budapesta şi Szeged (Ungaria).

Anul trecut, timişorenii au lansat albumul de debut, intitulat „Touch the Sky”, printr-un concert extraordinar care a avut loc în Sala de concerte “Mihai Perian” a Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu” din Timişoara.


Evenimentul a fost prezentat de scriitorul Andrei Cherăscu (The Music and Myth). Primul album al trio-ului instrumental format din Teodor Pop (pian, orgă Hammond, sintetizator), Mihai Moldoveanu (chitară bas) şi Szabó Csongor-Zsolt (tobe, percuție) conţine 10 piese originale înregistrate de către Uţu Pascu şi Octavian Horvath la studioul Audio TM din Timişoara. Materialul a fost mixat de Uţu Pascu. Formaţia a câştigat premiul pentru debut la Gala premiilor de Jazz pe 2013, eveniment care a avut loc la Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.