Timișorenii ortodocși sărbătoresc astăzi al doilea hram al Catedralei Mitropolitane. Care este...

Timișorenii ortodocși sărbătoresc astăzi al doilea hram al Catedralei Mitropolitane. Care este programul evenimentelor GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-277858730">

procesiune moaste sf iosif de la partos (8)

Mii de timișoreni au participat, noaptea trecută, la procesiunea cu moaștele Sfântului ierarh Iosif cel Nou de la Partoș. Oamenii, adunați în număr mare la slujba religioasă, au înconjurat Catedrala Mitropolitană și au înălțat rugăciuni către singurul sfânt bănățean din calendarul ortodox.

Pelerinajul reface de fapt, simbolic, drumul pe care Sfântul Ierarh Iosif cel Nou l-a parcurs atunci când, bătrân fiind, a decis să părăsească Timișoara pentru a se retrage la Mănăstirea de la Partoș, în anul 1653. Luni seară, după ora 21.15, a pornit procesiunea cu Sfintele Moaște pe traseul Catedrală – Podul Traian – splaiul Tudor Vladimirescu – Podul Mihai Viteazul – Catedrală. de la ora 22.00, marea de oameni a  participat la Utrenie, iar la miezul nopții la Sfânta Liturghie.

Azi, 15 septembrie, se celebrează ziua sfântului bănățean, iar Catedrala Mitropolitană așteaptă din nou mii și mii de credincioși care să se roage pentru bunul mers al lucrurilor. După programul religios de la ora 18.00, va urma un concert de cântece religioase susținut de Corul Catedralei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.