Tinerii din străinătate care visează să devină doctori au luat cu asalt...

Tinerii din străinătate care visează să devină doctori au luat cu asalt Universitatea de Medicină din Timişoara. Câţi candidaţi s-au înscris pe un loc şi din ce ţări exotice provin

0
DISTRIBUIȚI

umft_2006

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara a fost luată cu asalt, şi în această toamnă, de numeroşi tineri din străinătate care visează să devină doctori, dar nu au suficienţi bani să studieze în ţara lor. Andrei Moţoc, purtătorul de cuvânt al universităţii timişorene, ne-a declarat că între doi şi trei candidaţi se „bat” pe un loc la una din cele două facultăţi din cadrul instituţiei în care se desfăşoară admiterea pentru studenţii străini, la Medicină şi la Medicină Dentară, la secţii în limba engleză sau franceză.

În această vară, tinerii străini şi-au depus dosarele de candidatură la Universitatea de Medicină din Timişoara, urmând ca cei care au fost acceptaţi să participe, săptămâna viitoare, la examenul de admitere.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, aproximativ 300 de locuri sunt disponibile pentru studenţii străini.


Aceştia trebuie să scoată din buzunar anual 4.500 de euro pentru taxa de şcolarizare de la Facultatea de Medicină, şi 5.000 de euro dacă au fost admişi la Facultatea de Medicină Dentară. Totuşi, studenţii străini sunt atraşi ca un magnet de universitatea timişoreană pentru că taxele sunt mult mai mici faţă de cele din alte ţări.

Tinerii străini care visează să devină doctori şi s-au înscris la Universitatea de Medicină din Timişoara provin atât din ţări din Uniunea Europeană, dar şi din Egipt, Irak, Israel, Tunisia, SUA, India, Thailanda sau Siria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.