Un aparat RMN de un milion de euro a ajuns la Spitalul...

Un aparat RMN de un milion de euro a ajuns la Spitalul Municipal Timişoara. De când vor beneficia pacienţii de investigaţii gratuite FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


p>rmn spitalul municipal timisoara

La Spitalul Municipal Timişoara, bolnavii vor putea beneficia de investigaţii imagistice de rezonanţă magnetică chiar în unitatea medicală, astfel că nu vor mai fi puşi pe drumuri. Pentru prima dată, din această toamnă, spitalul va oferi astfel de investigaţii, cu ajutorul unui RMN de ultimă generaţie achiziţionat cu bani de la Uniunea Europeană.

Echipamentul medical ultraperformant a ajuns, ieri, la Spitalul Municipal Timişoara şi a costat aproape un milion de euro. Este vorba despre un aparat RMN de 1,5 Tesla şi inel de 70 cm, cumpărat în cadrul proiectului european POSCEE accesat de unitatea medicală.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Municipal Timişoara, bolnavii urmează să beneficieze de astfel de investigaţii de la sfârşitul lunii septembrie. RMN-ul a fost instalat în fosta spălătorie a unităţii medicale, care se află în subsolul de la Clinicile Noi, încăpere care a fost transformată radical.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.