Un jucător de la Timișoara Saracens a marcat primele puncte ale României...

Un jucător de la Timișoara Saracens a marcat primele puncte ale României în eșecul cu Irlanda. Ce bănățeni au evoluat în al doilea joc al ”Stejarilor” la Cupa Mondială

0
DISTRIBUIȚI

FRANTA ROMANIA11_resize

”Stejarii” au cedat fără drept de apel și în fața naționalei Irlandei în cel de-al doilea joc la Cupa Mondială de Rugby. România a fost învinsă cu 44-10 într-un meci în care a avut în teren patru titulari de la Timișoara Saracens RCM. Primele puncte ale naționalei pregătite de Lynn Howells azi pe Wembley au fost înscrise din penalitate de un jucător al bănățenilor, Valentin Calafeteanu.

Timișoara Saracens a fost bine reprezentată și în cel de-al doilea duel imposibil de la Rugby World Cup. După eșecul cu Franța, scor 11-38, România a avut șase jucători de pe Bega trimiși în teren și împotriva irlandezilor. Pe lângă titularii Rădoi, Popârlan, Calafeteanu și Kinikinilau, au mai intrat pe parcurs de pe banca de rezerve Alex Țăruș și Stelian Burcea. De altfel, Vali Calafeteanu (foto jos) a reușit să egaleze situația după 11 minute, marcând pentru 3-3 dintr-o lovitură de pedeapsă după ce Madigan deschisese scorul pentru ”verzi”.

vali.calafeteanu.finala-640x426

Irlanda a dominat însă apoi jocul și a reușit să înscrie eseu după eseu.


Bowe și Madigan au dus scorul la 13-3 după eseul primului și transformarea celui din urmă. Iar Earls a reușit o nouă încercare înainte de pauză, de această dată netransformată. Partea a doua s-a reluat de la 18-3 pentru favoriți, dar tabela avea să ”sară” în favoarea acestora după eseurile acelorași Earls și Bowe. Henry a dus scorul la 42-3, Madigan la 44-3, moment în care veteranul Tonița a ieșit la rampă și a reușit să culce balonul în terenul de țintă între buturi. Vlaicu a transformat de această dată și a stabilit scorul final la 44-10.

89.200 de spectatori au asistat la meciul de pe ”Wembley”. Următorul joc al României la Rugby World Cup 2015 va fi pe 6 octombrie împotriva Canadei. ”Stejarii” nu au niciun punct până acum în Grupa D.

ROMÂNIA: 1. Andrei Ursache, 2. Andrei Rădoi, 3. Paulică Ion, 4. Valentin Popârlan, 5. Ovidiu Tonita, 6. Viorel Lucaci, 7. Mihai Macovei (cpt), 8. Daniel Carpo, 9. Valentin Calafeteanu, 10. Michael Wiringi , 11. Ionut Botezatu, 12. Csaba Gal, 13. Paula Kinikinilau, 14 Adrian Apostol, 15. Catalin Fercu. Au mai intrat:  22. Florin Ioniță, 18. Alexandru Țăruș, 17. Otar Turashvili, 19. Johannes Van Heerden, 23. Florin Vlaicu, 16. Mihăiță Lazăr, 20. Stelian Burcea, 21. Florin Surugiu.

IRLANDA: 1. Cian Healy , 2. Richardt Strauss , 3. Nathan White , 4. Donnacha Ryan , 5. Devin Toner , 6. Jordi Murphy , 7. Chris Henry 8. Jamie Heaslip cpt, 9. Eoin Reddan, 10. Ian Madigan, 11. Keith Earls, 12. Darren Cave, 13. Jared Payne , 14. Tommy Bowe, 15. Simon Zebo. Au mai intrat: 16. Sean Cronin, 17. Jack McGrath, 18. Tadhg Furlong , 19. Paul O’Connell , 20. Sean O’Brien, 21. Conor Murray , 22. Paddy Jackson, 23. Rob Kearney.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.