Un milion de euro, suma FABULOASĂ necesară reluării transplantului de rinichi la...

Un milion de euro, suma FABULOASĂ necesară reluării transplantului de rinichi la Timişoara. De unde vor veni banii şi pe ce vor fi cheltuiți

0
DISTRIBUIȚI

operatie-640x480

Bătaie de joc la adresa medicilor care lucrează la Spitalul Judeţean Timişoara, dar şi a pacienţilor din vestul ţării care au nevoie de un rinichi sănătos pentru a putea trăi. Deşi există medici care pot realiza transplanturi renale, în cel mai mare spital din vestul ţării nu se realizează astfel de operaţii pentru că sălile de operaţie nu sunt modernizate. Acesta este şi motivul pentru care Ministerul Sănătăţii nu vrea să acrediteze Spitalul Judeţean Timişoara pentru a putea relua transplanturile de rinichi.

Totuşi, situaţia se va schimba, crede Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean Timişoara, care a fost invitat în emisiunea PRESSALERT LIVE.


Asta pentru că la începutul anului, Consiliul Judeţean Timiş a alocat 100.000 de lei, bani cu care s-a realizat proiectul Centrului de Transplant Renal din Clinica de Urologie de la „Judeţean”. „În urma efectuării proiectului, s-a ajuns la concluzia că reabilitarea secţiei şi a sălilor de operaţie costă un milion de euro. Este o sumă relativ mare, dar în urma discuţiilor avute cu preşedintele Titu Bojin şi cu vicepreşedintele Călin Dobra s-a stabilit clar ca prioritate la începutul anului 2016 acordarea de fonduri către spitalul judeţean special pentru centrul de transplant renal. Este anormal să ai personal medical care poate să practice transplantul, iar condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească sălile de operaţie să nu fie la standarde”, a explicat Marius Craina.

Managerul Spitalului Judeţean Timişoara a vorbit în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE şi despre faptul că, în cazul în care nu se vor găsi suficiente femei de serviciu şi infirmiere pentru toate secţiile, acest serviciu va fi „externalizat”. „Au fost scoase la concurs peste 50 de posturi de infirmiere şi de femei de serviciu, însă nici acum posturile nu au fost ocupate în totalitate, rămân opt, zece, 15 locuri libere. Dacă nu se va rezolva acest deficit, vom externaliza serviciile, trebuie să găsim o soluţie”, a precizat Marius Craina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.