Ungaria convoacă ambasadorul român: Vrem modestie de la un ministru al cărui...

Ungaria convoacă ambasadorul român: Vrem modestie de la un ministru al cărui premier e judecat

1
DISTRIBUIȚI

Min Szijjarto bciu_org

Ministerul ungar al Afacerilor Externe l-a convocat pe ambasadorul român la Budapesta, în urma declaraţiilor făcute sâmbătă de Bogdan Aurescu, iar Peter Szijjarto (foto) a declarat că s-ar „aştepta la mai multă modestie din partea unui ministru de Externe al cărui premier se confruntă cu un proces”, relatează Mediafax.

După ce i-a criticat pe oficialii croaţi, ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, este implicat într-un schimb de replici cu omologul său român, pe tema gardului de sârmă ghimpată pe care Ungaria îl va construi între cele două ţări pentru a opri valul de imigranţi, relatează Associated Press în pagina electronică.

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat sâmbătă că ridicarea de garduri „este un gest mai degrabă autist şi inacceptabil”, care încalcă spiritul Uniunii Europene.

„Ne-am aştepta la mai multă modestie din partea unui ministru de Externe al cărui premier se confruntă cu un proces”, i-a răspuns duminică Szijjarto, referindu-se la faptul că premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată pentru 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor.

„Noi suntem un stat vechi de peste 1.000 de ani, care de-a lungul istoriei sale a trebuit să se apere nu doar pe sine, ci şi Europa, de multe ori.


Aşa va fi şi acum, fie că ministrului român de Externe îi place sau nu”, a adăugat Szijjarto.

Ministerul ungar al Afacerilor Externe l-a convocat pe ambasadorul român la Budapesta luni, pentru consultări.

Decizia Ungariei de a ridica garduri la frontierele cu ţări vecine a tensionat relaţiile cu aceste state, care simt că problema imigranţilor este împinsă în mod incorect spre ele.

Sursa foto: bciu.org

1 COMENTARIU

  1. Ungaria e un stat de 1000 de ani, care cateodata se comporta ca la infiintare.

    Romania e un stat de 100 de ani, care inca invata ce inseamna stat propriu si ii place vasalitatea…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.