Ungaria a început lucrul la gardul de la granița cu România. Până...

Ungaria a început lucrul la gardul de la granița cu România. Până unde se va întinde acesta și ce a constatat primarul din Beba Veche, cea mai vestică localitate a țării UPDATE Ce a confirmat ministrul de externe maghiar

4
DISTRIBUIȚI

migranti refugiati roszke ungaria serbia granita (9)Ungurii sunt hotărâți să construiască un gard de sârmă ghimpată de-a lungul întregii granițe cu România. Inițial s-a anunțat că gardul, care momentan se sfârșește în dreptul monumentului Tripelx Confinium de la Beba Veche, va fi continuat până după Nădlac. Între timp, Viktor Orban a anunțat că acesta se va întinde pe toată granița cu România.

În zona Beba Veche azi continua plantarea țărușilor unde vor fi stâlpii de susținere ai noului gard, lucrare începută de miercuri.


„Toată ziua, partea maghiară a bătut țăruși pe partea lor de frontieră, desenând linia pe care va continua gardul care, acum se termină la monumentul Triplex Confinium. Din discuțiile purtate cu omologul meu din localitatea maghiară Kübekháza, am înțeles că oficialii de la Budapesta au stabilit ca gardul să se întindă de la Beba Veche până după Nădlac”, a spus edilul din cea mai vestică localitate din România, Ion Bohăncanu.

Gardul maghiar va fi construit la trei metri distanță de bornele de graniță românești.

Ieri, la granița Ungariei cu Serbia, au avut loc ciocniri violente între imigranți și refugiați pe de o parte, și forțele de ordine maghiare de cealaltă parte.

UPDATE Ungaria plănuieşte să construiască un gard lung de 70 de kilometri de-a lungul frontierei sale cu România, pentru a preveni intrarea imigranţilor clandestini, a declarat ministrul ungar de Externe Peter Szijjarto, joi dimineaţă, pentru postul public de radio Kossuth. Declarația ministrului din țara vecină confirmă spusele primarului din Beba Veche, care avea informații că gardul se va întinde până în zona Nădlac.

Foto: Adrian Pîclișan

4 COMENTARII

  1. ESTE UN COMPORTAMENT DE POPOR FRICOS , CARE VREA SA SE IZOLEZE …
    NU ERA NECESAR ACEST „GARD” , INTRUCAT VIKTOR ORBAN A IZOLAT UNGARIA , PRIN POLITICILE CU CARACTER SEPARATIST , FASCIST SI FACE DIN UNGARIA UN STAT CE MERGE INAPOIA ISTORIEI….
    NOI AM FOST AICI , IAR ROMANII MARELUI IMPERIU , NUMEAU POPOARELE MIGRATOARE , PRINTRE CARE SI HUNII , POPOARE „BARBARE” , DUCAND CU TRIMITERE CATRE LIPSA DE EDUCATIE…
    SE PARE CA UNGARIA AR TREBUI SA CONSTRUIASCA UN ZID – REPLICA LA ZIDUL BERLINULUI – IZOLANDU-SE DE TOT SI DE TOATE !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.