Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa, implicată într-un scandal de corupţie fără precedent,...

Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa, implicată într-un scandal de corupţie fără precedent, va DISPĂREA. Ce vrea să facă Universitatea de Vest din Timişoara

3
DISTRIBUIȚI

universitatea din resita

Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa, condusă de soţia lui Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, şi implicată într-un scandal de corupţie fără precedent, nu va mai exista. Reprezentanţii Universităţii de Vest din Timişoara au anunţat, astăzi, că s-a hotărât demararea negocierilor pentru absorbţia de către universitatea timişoreană a celei din Reşiţa. Totul în încercarea de a „salva învăţământul superior reşiţean”, transmite conducerea UVT.

O solicitare în acest sens ar fi fost făcută de conducerea Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa, singura instituţie de învăţământ superior din judeţul Caraş-Severin, iar conducerea UVT a luat decizia de a analiza fuziunea prin absorbţie a celor două universităţi din Banat.

„UVT nu a rămas indiferentă la pericolul ca unul din județele cu cel mai mare potențial de dezvoltare din România să rămână, peste noapte, fără posibilitatea de a desfășura activități în învățământul superior.


Ne referim, aici, la Universitatea Eftimie Murgu din Reșița, instituție care se confruntă atât cu probleme de imagine, fiind de notorietate și punctate ca atare în presa locală, regională și națională abaterile de la etica și deontologia profesională a mai multor cadre didactice, cât și cu mari dificultăți financiare care pun sub un serios semn al întrebării existența universității”, transmite Universitatea de Vest din Timişoara prin intermediul unui comunicat de presă.

Reprezentanţii UVT mai anunţă că, astăzi, în mod oficial, în ședința comună a Consiliului de Administrație și a Senatului UVT, s-a hotărât demararea negocierilor pentru absorbția de către universitatea timişoreană a celei din Reşiţa. „Totodată, a fost numită și comisia care va reprezenta UVT în acest demers. Mandatul acestei comisii este de a armoniza termenele și procedurile și de a întocmi acordul de fuziune prin absorbție, acord ce urmează apoi a fi aprobat de către senatele celor două universități și înaintat ministerului de resort”, conchid reprezentanţii Universităţii de Vest din Timişoara.

3 COMENTARII

  1. Păi pseudouniversitatea aia nu a fost făcută de Institutul Politehnic din Timișoara ? A și fost ani de zile secție a Politehnicii și ani de zile profesori de la Poli au făcut naveta pentru ca pseudouniversitatea aia să se nască. Mă întreb, nu era normal acum să se întoarcă acolo de unde a plecat, adică la Poli, sau iarăși și aici sînt interese obscure care influențează deciziile ?

    • pe vremuri era o sectie de subingineri(sudura) a Politehnicii…apoi Frunzaverde a transformat-o in Universitate…pentru nevasta-sa…fabrica de diplome pentru politicieni si acolitii lor…toti oligofrenii din Caras-Severin au absolvit aici…

  2. pe vremuri era o sectie de subingineri(sudura) a Politehnicii…apoi Frunzaverde a transformat-o in Universitate…pentru nevasta-sa…fabrica de diplome pentru politicieni si acolitii lor…toti oligofrenii din Caras-Severin au absolvit aici…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.