Veste importantă pentru elevii unora dintre cele mai importante licee din Timișoara....

Veste importantă pentru elevii unora dintre cele mai importante licee din Timișoara. Care sunt cele mai căutate școli, conform inspectorului școlar general Aura Danielescu VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

aura danielescu 1

Timișoara se confruntă și în acest an cu o problemă: mai multe licee importante nu își desfășoară activitatea în propriul spațiu. Inspectorul școlar general al județului Timiș, Aura Danielescu, a explicat în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE situația imoblilelor liceelor „Loga”, „Lenau”, „Calderon” și „Moisil”, precum și a Școlii Gimnaziale 22.

„Este un dialog între inspectoratul școlar și unitățile de învățământ și, încrucișat, cu Primăria Timișoara, atât din partea inspectoratului, cât și al școlilor. Loga nu se mută până în decembrie din spațiul în care și-a desfășurat activitatea în anul școlar anterior. La Calderon există o soluţie, vor fi primii care se vor muta în clădirea reabilitată. Am fost nevoiți să găsim o soluţie provizorie, să mutăm clasele de liceu, pentru a-și desfășura activitatea în spațiul Liceului Agricol din Calea Aradului. Pentru Lenau se păstrează clădirile din anul anterior, nu avem un termen când se vor termina lucrările și vom ști cu certitudine când ne vom muta în spațiile reabilitate.


În ceea ce privește Școala Gimnazială 22 și Liceul Moisil, de care aparține, cred că acolo lucrurile stau mai bine puțin, spațiul de pe Doja nu e încă gata, dar s-au găsit soluții astfel încât școala să înceapă luni și copiii să-și desfășoare activitatea”, a spus Aura Danielescu la PRESSALERT LIVE.

Cele mai căutate școli și ”manevra flotantul” 

Dacă unele școli se depopulează, Aura Danielescu a vorbit și despre cele în care cererea pentru clase noi crește vertiginos. Generala 30, Liceul Pedagogic și Liceul „Grigore Moisil” se numără printre unitățile cele mai solicitate. De asemenea, la aceste unități există numeroși flotanți, iar legea nu interzice părinților să apeleze la acest subterfugiu.

„E o problemă că a crescut planul de școlarizare. Aceste şcoli sunt solicitate de părinţi, precum Moisil, sunt șapte școli pregătitoare, aproape am dublat, lucru care s-a întâmplat la Pedagogic, Școala 30. E și un lucru bun, înseamnă că a crescut calitatea… Nu s-a reglementat cum părinţii îşi pot duce părinţii la o anumită şcoală. Dacă fac dovada că sunt în apropiere, că sunt flotanți… Faptul că-şi fac flotantul, a devenit o practică vizibilă, dacă fac dovada că locuiesc în oraş, sunt distribuiţi acolo unde doresc. Problema e când ajung în gimnaziu, unde ajung”, a precizat Aura Danielescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.