„Vorba lui Ghiorghioni era «am nevoie de bani la partid»”. Cum s-a...

„Vorba lui Ghiorghioni era «am nevoie de bani la partid»”. Cum s-a îngropat singur omul de încredere al lui Frunzăverde în procesul de corupţie

0
DISTRIBUIȚI

ionesie ghiorghioni catuse dna

Declaraţii devastatoare, astăzi, la Tribunalul Caraş Severin unde se judecă dosarul în care fostul pedelist Ionesie Ghiorghioni, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş Severin, a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă după ce a fost prins în flagrant în birou primind 20.000 lei, nepotul său, Cosmin Ghiorghioni, fiind acuzat de complicitate la trafic de influenţă. Deşi nepotul său a recunoscut toate acuzaţiile procurorilor, a fost prins în flagrant, iar la percheziţie în seiful din casa sa au fost găsiţi bani dintr-o şpagă anterioară dată în timpul monitorizării sale de către DNA, omul de încredere a lui Frunzăverde a continuat să susţină că acuzaţiile sunt „o dezinformare a organelor de anchetă”.

Astăzi, au fost audiaţi cei doi denunţători din dosar – omul de afaceri Valentin Armaşu şi soţia sa Adina Armaşu, cea care i-a dus ultimele tranşe de bani lui Ghiorghioni.


Vicepreşedintele consiliului judeţean a ţinut să le mai pună mai multe întrebări celor doi. Când l-a întrebat pe Valentin Armaşu dacă i-a solicitat vreodată direct bani, acesta a declarat „fără acest procent nu aş fi putut să lucrez. Îmi amintesc că atunci când am venit din Germania şi m-am dus cu firma la prima licitaţie la Consiliul Judeţean Caraş Severin nici măcar nu m-au înregistrat. Acest sistem e în toată ţara. Se dădea 10% lui Ghiorghioni. El dădea ora exactă. De ce i-a luat? Apreciez că nu aş fi primit vreun contract dacă nu dădeam bani. Aceste sume pe care le-am dat au fost condiţia indispensabilă pentru a putea accede la contracte, respectiv pentru a primi banii pentru lucrările efectuate”.

Omul de afaceri a povestit că „vorba lui Ghiorghioni era „am nevoie de bani la partid”. I-am spus că pot să-i dau 10% din valoarea contractelor fără TVA. Uneori mi-a ceru bani înainte de decontarea contractelor, pe motiv că-i trebuie la partid, altă dată după. Am făcut evaziune fiscală pentru că altfel nu puteam să scot aceşti bani din firmă ca să-i dau. Am ajuns să fiu arestat de DIICOT pentru evaziune. Fiecare primar sau de la consiliul judeţean, după ce ajunge la putere, crede că suntem sclavi (patronii de firme, n.a.)”.  Armaşu a povestit că i-a dat de mai multe ori şpagă lui Ghiroghioni în biroul de la consiliul judeţean, dar şi în alte locuri. „I-am dus bani la consiliul judeţean. Îi puneam într-un dulap care era în partea dreaptă cum intram şi în bucătăria din stânga i-am dat personal”, a susţinut Armaşu.

Soţia lui Armaşu a declarat că îşi menţine declaraţia dată în timpul anchetei şi a explicat că a existat o înţelegere, atunci când i-a dus prima tranşă de 10.000 lei, să îi mai ducă încă 16.000 lei. Ulterior, i-a dat 20.000 lei, diferenţa reprezentând un avans pentru un contract de lucrări pe care urma să-l încaseze de la CJ Caraş Severin. Următorul termen a fost stabilit pentru 24 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.