Vrei să devii faimos? Cum te poți înscrie GRATUIT pentru semifinala de...

Vrei să devii faimos? Cum te poți înscrie GRATUIT pentru semifinala de la Timişoara a concursului Battle of the Bands

0
DISTRIBUIȚI

gbobAnul acesta, Timişoara va găzdui două semifinale ale concursului Global Battle of the Bands (Bătălia Mondială a Formațiilor), un eveniment care susține și promovează muzica originală, interpretată live. GBOB este cea mai mare competiție de gen din lume, fiind organizată anual în peste 30 de țări, pe cinci continente.

În 2015, Asociația Sunetul Muzicii propune o concurenţă reală emisiunilor de karaoke din România, prin derularea mai multor semifinale ale concursului Global Battle of the Bands, două dintre acestea urmând să se desfăşoare la Timişoara. Astfel, în data de 8 octombrie la terasa D’Arc pe mal va avea loc concursul dedicat formaţiilor care activează în zona jazz, blues, electro, funk şi world – music, urmând ca în data de 29 octombrie să se desfăşoare „felia” punk, rock, metal la clubul Daos.

„Facem un apel la muzicienii din Banat şi zonele învecinate, pentru a se înscrie gratuit la Semifinala GBOB Banat de muzică folk-jazz-electro-world music, până vineri, 2 octombrie.


Anul acesta înscrierea este gratuită completând un formular pe pagina României din cadrul site-ului GBOB.com. Formațiile au posibilitatea să cânte în cele mai importante cluburi de muzică live din România – poate pentru prima dată într-un anumit oraș, în fața unui public numeros – așa cum s-a întâmplat la Cluj, Oradea, Râmnicu Vâlcea, Sibiu sau Iași la prima ediție a concursului anual GBOB România organizat de Asociația Sunetul Muzicii în 2015. Ce ai de câștigat? Intrări la festivaluri, cântări în alte orașe și șansa de a reprezenta România la finala mondială GBOB de la Berlin, în aprilie 2016. Marea problemă pentru cele mai multe formații din țară este lipsa de interes din partea patronilor de club sau a directorilor artistici de festivaluri să deschidă un email și să asculte muzica lor. La Semifinala GBOB Banat, care va avea loc joi, 8 octombrie, la Terasa d’Arc pe mal, sunt invitați în juriu patronul de la Moskva Cafe Oradea și producătorul festivalului Gărâna Jazz, iar două formații vor avea șansa de a se califica la finala națională GBOB România, care va avea loc în data de 19 decembrie”, transmit organizatorii acestui concurs.

Concursul național GBOB România s-a organizat cinci ani la rând între 2007 şi 2011. Câștigătorii etapelor naţionale au fost: Grimus (2007), The Marker (2008), PhenomenOn (2009) White Walls (2010) şi Manfellow (2011).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.