EXCLUSIV Primăria Timișoara, NICIUN proiect de reabilitare a clădirilor istorice pe durata...

EXCLUSIV Primăria Timișoara, NICIUN proiect de reabilitare a clădirilor istorice pe durata mandatului primarului Robu. Vezi lista oferită și banii investiți

0
DISTRIBUIȚI

cladire istorica timisoara

Este oficial. Primăria Timişoara are interes zero în a reabilita clădirile istorice din urbea de pe Bega. Nu mai este un secret pentru locuitorii din capitala Banatului faptul că multe clădiri istorice se află într-o stare deplorabilă, în vreme ce avertismentele postate pe clădiri cu textul “atenţie, cade tencuială” au ajuns deja un peisaj comun pentru cei care trec prin centrul oraşului. Iar găsirea unei soluţii pentru repararea acestor clădiri nu pare să stea în mâinile Primăriei Timişoara sau cel puţin asta este concluzia firească după trei ani de administraţie Robu.

La întrebarea PRESSALERT.ro care a dorit că ştie câţi bani au fost alocaţi anul acesta de la bugetul local pentru reabilitarea clădirilor istorice, municipalitatea a răspuns că „pentru clădiri private suma este de 1.500.000 lei, iar pentru clădiri publice (istorice) sumele alocate se regăsesc în anexă. Sumele cuprinse în anexă au fost aprobate la rectificarea bugetului local în şedinţa CLMT din 31 iulie 2015. În plus, în 2015 a fost alocată suma de 200.000 lei pentru lucrări la acoperişul şi turnul Bisericii Millenium. Clădirea se află în patrimoniul municipalităţii şi a fost dată în folosinţă Episcopiei Romano-Catolice”.

Anexa cladiri istorice 1

Interesant este faptul că anexa cuprinde lucrările făcute la Liceele Nikolaus Lenau (unde momentan lucrările cu fonduri europene sunt blocate), C.D.


Loga, J.L. Calderon, finalizarea unui Ambulatoriu de Obstetrică –Ginecologie la Spitalul Municipal – toate făcute cu fonduri europene şi reabilitările făcute în parteneriat cu KFW, proiect moştenit de la vechea administraţie Ciuhandu.

Anexa cladiri istorice `2

Adică, cu alte cuvinte, administraţia Robu nu a început niciun proiect de reabilitare a vreunei clădiri istorice, ci doar a continuat vechi proiecte. Însă promisiunile continuă că curgă, cel puţin din gura primarului Robu. Acesta a dat asigurări că toate clădirile care aparţin municipalităţii vor fi reabilitate cu bani europeni în ciclul de finanţare 2014-2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.