Zece bărbaţi din Timiş, operaţi GRATUIT de cei mai buni urologi din...

Zece bărbaţi din Timiş, operaţi GRATUIT de cei mai buni urologi din lume, la Timişoara. Ce eveniment medical se desfăşoară

0
DISTRIBUIȚI

operatie robot06_resize

Zece bărbaţi din judeţul Timiş, care au pietre la rinichi sau suferă de diferite afecţiuni ale prostatei, vor putea fi operaţi gratuit, săptămâna viitoare, de unii dintre cei mai buni medici urologi din lume, cu ajutorul unor tehnici moderne.


Personalităţi de marcă ale urologiei naţionale şi europene vin la Timişoara, în perioada 16 – 18 septembrie, pentru a participa la cel de-al doilea simpozion internaţional „Clasic şi modern în endourologie”.

Evenimentul este organizat de Clinica de Urologie a Universităţii de Medicină din Timişoara şi va consta în expuneri, mese rotunde, dezbateri, dar şi operaţii endoscopice urologice transmise în direct din sălile de operaţie ale Spitalului Judeţean Timişoara. „Patologia abordată cuprinde afecţiunile prostatei şi litiaza reno-ureterală. Intervenţiile chirurgicale minim invazive vor fi efectuate de specialişti români şi străini, cu aparatură de ultimă oră. Vor participa personalităţi de marcă ale urologiei mondiale”, spune medicul Viorel Bucuraş, şeful Clinicii de Urologie.

Potrivit medicilor timişoreni, endourologia reprezintă chirurgia urologică minim invazivă, ce permite operaţiile fără tăieturi sau cu tăieturi minime. Numită şi „chirurgia pe gaura cheii”, endourologia reprezintă viitorul în chirurgia urologică. Simpozionul are loc în sala de teleconferinţe a centrului ONCOGEN, de lângă Spitalul Judeţean Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.