10.000 de profesori şi angajaţi din învăţământul din Timiş, salarii mai mari...

10.000 de profesori şi angajaţi din învăţământul din Timiş, salarii mai mari cu 15 % de la 1 decembrie. Inspectorul şcolar general Aura Danielescu: „Acum s-ar face o dreptate”

0
DISTRIBUIȚI

profesor_tabla

Veşti excelente pentru aproximativ 10.000 de dascăli care le predau elevilor din judeţul Timiş şi pentru ceilalţi angajaţi din învăţământ. Minstrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, ieri, după negocierile cu sindicatele, că salariile personalului din învăţământ vor fi majorate cu 15 % începând cu data de 1 decembrie. Urmează ca aceste majorări salariale să fie prevăzute într-o ordonanţă de urgenţă care va fi promovată în această lună.

”Am convenit ca după ce s-au acordat creşteri salariale de 10 % pentru personalul didactic şi didactic auxiliar, 5 % în martie şi 5 % în septembrie, după ce s-au acordat creşteri de 12 % pentru personalul nedidactic, în luna august, să se mai acorde în acest an, începând cu 1 decembrie, o creştere de 15 % pentru tot personalul din învăţământ – didactic, didactic auxiliar şi nedidactic.


Salariile pe luna decembrie se plătesc în luna ianuarie”, a anunţat ministrul Educaţiei, ieri.

Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, ne-a declarat că în judeţul nostru lucrează în învăţământ aproximativ 10.000 de persoane, dintre care 6.723 sunt cadre didactice, iar restul reprezintă personal auxiliar. Aura Danielescu spune că această majorare a salariilor cu 15 % reprezintă cel mai frumos cadou de Crăciun.

„Ca-n rai ne-am simţi cu această majorare a salariilor. 15 % înseamnă ceva mai mult decât obişnuitul 10 % pe care-l primeam o dată la câţiva ani. Probabil că acum s-ar face o dreptate, pentru că după anul în care ni s-au diminuat salariile, adică în 2010, niciodată, deşi s-a zis că noi am ajuns la salariul de la care am plecat, cred că niciunul dintre noi nu poate să confirme acest lucru. Şi dacă am ajuns, am ajuns din majorări care au rezultat ca urmare a trecerii anilor şi a treptelor de vechime. Deci, a trebuit să îmbătrânim ca să ajungem la un salariu mai mare sau să ne apropiem de ceea ce am avut cândva”, este de părere inspectorul şcolar general al judeţului Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.