ACS Poli se încălzește pe seama Petrolului. ”Lupii”, victime pe ”Dan Păltinișanu”...

ACS Poli se încălzește pe seama Petrolului. ”Lupii”, victime pe ”Dan Păltinișanu” și în Cupa României GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

12185766_1026148954109082_595312886_o

ACS Poli și-a încheiat seria neagră de trei jocuri fără succes printr-o nouă victorie în fața Petrolului. Timișorenii s-au impus greu în optimile Cupei cu 2-1 (1-0) după ce au evoluat mai bine de o repriză în superioritate numerică. Golul victoriei a venit cu șase minute înainte de final, Cânu salvând o seară friguroasă pentru bănățeni.

Nici înaintea jocului de Cupă ACS Poli nu avea parte de vești grozave. Portarul titular Sascha Kirschstein s-a accidentat la ultimul antrenament și a fost înlocuit de Mădălin Smaranda, care a mai apărat și în 16-imi cu Vâlcea. Nici oaspeții nu l-au avut pe Pecanha între buturi. Cobrea apărând în locul său. Bănățenii, cu mai mulți absenți, au fost mai insistenți în fața tribunelor și mai golașe. Mai întâi Cânu a deviat în minutul 5, cu genunchiul peste buturile ploieștenilor, care au fost încurajați de șase oameni pe ”Dan Păltinișanu”. Apoi, peste patru minute, Curtean primește în careul mic, rămâne cu puțin noroc la minge, dar șutul său e blocat de Cobrea. În replică, la faza următoare, ”lupii” s-au trezit odată cu lovitura de cap a lui Moussa, care a trecut puțin pe lângă stâlpul din dreapta lui Smaranda. Minutul 21 a adus și cea mai periculoasă fază a primei reprize, pentru oaspeți. Lovitura liberă executată de Nepomuceno e deviată în bară de goalkeeperul care nu a prins minute în Liga I. Când Petrolul părea mai stăpână pe ostilități vine și minutul 39. Ovidiu Popescu cade în duel cu Alex Chiriță la o fază care nu anunța nimic în marginea careului și Marius Avram dictează penalty. Javi Hernandez își asumă responsabilitatea și transformă în stânga lui Cobrea. Pe lângă 1-0 pe tabelă ACS Poli avea să intre și cu un om în plus la cabine, căci ex-dinamovistul Ropotan vede al doilea galben în două minute, ultimul pentru o lovitură cu cotul.

Egalați în superioritate

Partea a doua a început din nou cu o șansă bună pentru Curtean. Și de această dată Cobrea a respins în corner. Peste trei minute, în ciuda omului lipsă, Nepomuceno pătrunde nestingherit prin zona centrală dar ia la țintă bara din stânga lui Smaranda. Timișorenii au dominat în continuare, dar nu foarte convingător. Mai mult, ”Napoleon” de la centru a început să împartă o grămadă de ”galbene”. După șansa lui Llorente, Nepomuceno a tras razant pe lângă poartă în minutul 63 din lovitură liberă. Adevărata lovitură pentru gazde a venit în minutul 70. Moussa recentrează cu capul din apropierea porții și Velasco introduce balonul în plasa lui Smaranda. Bănățenii au revenit destul de haotic în ofensivă. Și, peste cinci minute, Luchin a fost aproape de gol, cu o lovitură de cap peste. Până la urmă mingea a intrat în poartă după minutul 83. Puținii spectatori au răsuflat ușurați și că vor pleca mai rapid acasă după o seară friguroasă. În urma unei lovituri libere din preajma careului lui Petrolul, Cânu e creditat cu introducerea balonului în poartă. La 2-1 oaspeții revin în atac, dar fără succes. Minutul 90 aduce și o fază antologică, Elek irosind o ocazie uriașă din fața porții.

S-a încheiat 2-1 și ACS Poli avansează în sferturile de finală ale Cupei României.


Din nou la limită și din nou o calificare în fața Petrolului, după cea obținută în Cupa Ligii.

ACS Poli Timișoara: Smaranda – Belu, Luchin (cpt.), Cânu, D. Popescu – Llorente (66′ Artean), Ov. Popescu – J. Hernandez, Croitoru (74′ Elek), Curtean – Rufino (90’+2 Melinte). Pe bancă: Pap – Neagu, Poparadu, Mailat. Antrenor: Florin Marin.

Petrolul Ploiești: Cobrea – Al. Chiriță (87′ Rusu), Benga (cpt.), Tudose, Porret – Bucșă, Ropotan – Velasco, Zoubir, Nepomuceno (87′ Milinceanu) – Moussa. Pe bancă: Pecanha –  Genev, L. Marinescu, Tamuz, Lemnaru. Antrenor: Mihai Oancea.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.