ACS Poli și-a încheiat parcursul pozitiv cu Florin Marin pe bancă. Ce...

ACS Poli și-a încheiat parcursul pozitiv cu Florin Marin pe bancă. Ce GAFĂ uluitoare a unui timișorean a dus la singurul gol al Stelei

0
DISTRIBUIȚI

POLI STEAUA PRIMA REPRIZA01_resize

Parcursul fără eșec al timișorenilor cu Florin Marin pe bancă a fost stopat în această seară. ACS Poli a cedat cu 1-0 în sferturile Cupei Ligii pe terenul Stelei după un meci pe alocuri spectaculos. Jocul a fost practic tranșat de o fază bizară. Sarmov a comis un henț halucinant în careu, deși Stanciu a ratat și al doilea penalty în meci, această fază a dus la singurul gol, marcat de Chipciu.

ACS Poli a început curajos jocul de pe ”Arena Națională”. Timișorenii, fără Zicu și Luchin, au dominat începutul de joc și i-au surprins ușor pe steliști. Ocaziile nu s-au concretizat însă, doar Elek fiind mai aproape de gol în minutul 20, când șutul său la colțul lung a fost deviat de Cojocaru în corner. Gazdele au devenit apoi periculoase la fazele fixe. Papp a fost aproape de țintă cu o lovitură de cap, apoi au loc în interval scurt de timp două faze antologice în careul bănățean. Mai întâi Artean comite henț la șutul lui Popa în minutul 26. Dar Kirschstein apără penalty-ul executat de Stanciu. Peste doar patru minute însă bulgarul Sarmov intervine inexplicabil, ca la un meci de volei la Nisipurile de Aur, și Steaua beneficiază de o nouă lovitură de pedeapsă. Decarul Stanciu trage la fel și neamțul din poarta lui ACS Poli calcă pe urmele lui Nuno Claro la capitolul 11 metri, dar Chipciu e pe fază la respingere și împinge balonul în plasă pentru 1-0.


Sarmov nu scapă nepedepsit și e schimbat rapid cu Croitoru, dar impactul noului mijlocaș de creație a întârziat să apară. Steaua a încheiat repriza la pupitru.

Partea a doua a semănat oarecum cu prima. ACS Poli revenind după momentele mai slabe. Totuși, în minutul 50 tânărul Mihalcea a avut șansa de a majora diferența după ce a scăpat ușor de marcaj dar a trimis prea slab ca să-l păcălească pe Kirschstein. Imediat, Bărbuț pătrunde spre poarta cealaltă, e blocat și mingea ajunge la Croitoru, care trage slab pe lângă poartă. Croitoru nu a reușit să strălucească nici la ”libera” de peste patru minute. Dar tot ACS Poli a rămas mai periculoasă. De această dată timișorenii nu au mai fost împinși în propria jumătate. Cu 17 minute rămase de jucat Bărbuț șutează din fața careului iar mingea deviată îl pune în mare dificultate pe Cojocaru, care scoate de la vinclu. Apoi Rufino, intrat în locul lui Elek, reia cu capul la colțul scurt din corner. Tot un nou intrat și cu tot cu o lovitură de cap a amenințat și Javi Hernandez, eroul timișorenilor din meciul de campionat, dar balonul lobat a fost și de această dată respins de portarul roș-albaștrilor. Deși nu a mai impresionat deloc Steaua putea să mai înscrie în minutul 86, când Târnovan a reluat slab din centrul careului.

Pe final ACS Poli nu a mai avut inspirație sau putere să ducă măcar jocul în prelungiri. Steaua, așa palidă cum e acum, se impune cu 1-0 într-un meci practic pe teren propriu și avansează semifinalele Cupei Ligii. Bucureștenii au scăpat totodată de ”coșmarul” Florin Marin, antrenorul care îi bătea în ultimele întâlniri pe unde îi prindeau, și care a suferit totodată primul eșec de când e la Timișoara.

FC Steaua București: Cojocaru – Papp, Varela, Toșca, Guilherme – Filip, Stanciu (90’+1 Măcriș), Tahar – Ad. Popa (79′ Târnovan), Chipciu, Mihalcea (57′ Muniru). Antrenor: Mirel Rădoi.

ACS Poli Timișoara: Kirschstein – Belu, Scutaru (cpt.), Melinte, D. Popescu – F. Llorente, Artean (76′ J. Hernandez), Sarmov (36′ Croitoru) – Bărbuț, Elek (64′ Rufino), D. Goga. Antrenor: Florin Marin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.