ACS Poli SUFERĂ primele efecte ale blocării banilor! Nicolae Robu: ”Avem deja...

ACS Poli SUFERĂ primele efecte ale blocării banilor! Nicolae Robu: ”Avem deja restanțe către jucători”. La ce soluție s-ar putea ajunge

5
DISTRIBUIȚI

robu la poli07

ACS Poli a început să fie afectată de blocajul instituit de Curtea de Conturi pe finanțarea de la autoritățile locale. Invitat la o emisiune a unui post TV local primarul Nicolae Robu a dezvăluit că, în premieră la noua structură fotbalistică, există restanțe către jucători.

După BC Timișoara, care s-a despărțit înaintea sezonului de cei mai buni jucători, ACS Poli începe să fie și ea afectată de deciza Curții de Conturi. Echipa pregătită de Florin Marin a supraviețuit cu cei aproximativ 420 de mii de euro veniți din banii TV, dar acești bani sunt aproape epuizați. ”N-am mai dat bani. Avem deja restanțe către jucători. Pentru prima dată. Chiar dacă salariile nu erau foarte mari, aveau siguranța că primesc la timp. S-a trăit prin banii de televiziune, sunt cam gata. Nu se pot plăti dările către stat, e o situație critică”, a declarat Nicoale Robu la Tele Nova.

Primarul Timișoarei a vorbit și despre o soluție de criză prin care cluburile ar putea fi ajutate în continuare cu bani publici. ”Eu nu mă iau la luptă cu orgolii.


Am cerut juriștilor să caute și altă formulă legală. Juriștii au venit cu o formulă la care lucrăm. În principiu, se propune să scoatem o hotărâre de Consiliu Local în regim de urgență prin care să stabilim că nu se mai plătește cotizație și nu se mai dă nicio contribuție nici în bunuri, nici în bani, către aceste structuri cu titlu sau echivalent al cotizației și aceste structuri intră în competiție de proiecte pe Legea 350 pentru a obține astfel finanțare. Putem aplica varianta asta. Mai e puțin timp. O competiție trebuie să dureze cam o lună, pentru întocmirea proiectelor, jurizare. Trece ceva timp până când am putea ajunge la o altă formulă, care evident acum toată lumea spune că e legală, dar să mergem pe precedentul anterior, putem fi liniștiți, când în orice moment peste ani de zile vine cineva și spune că nu e legal ce ați făcut? Sunt foarte supărat pe parlamentarii noștri care nu au făcut nimic pentru orașul acesta…”, a mai spus Nicolae Robu pentru aceeași sursă.

Edilul Orașului de pe Bega e foarte supărat și pe persoanele de la Curtea de Conturi care au spus că formula de finanțare a cluburilor nu e legală. ”Am contestat decizia Curții de Conturi, va trebui dată o rezoluție la nivel național… Eu indiferent de ce o să se spună la acest nivel vrem să facem plângere pentru abuz în serviciu pentru cele două cucoane”, a explicat Nicolae Robu.

5 COMENTARII

 1. Daca societatea favorizata de Robu a avut un venit de 420.000 euro iar interdictia platii fondurilor catre societate a aparut acum o luna sa ne spuna dl Robu cum de a epuizat intr-o luna 420.000 euro?
  Ce salarii au acesti sportivi si staful tehnic? Peste 10.000 euro pe luna nu-i asa???
  Robica vezi ca te paste alt dosar!

 2. tipic domnului Primar, arunca un nr de lege fara a preciza la ce se refera aceasta lege si gata e legala treaba. Am facut niste verificari singura Lege nr 350 identificata ar fi una de prin 2011 care priveste amenajare teritoriului. Interesant.

 3. Am auzit ca raportul Curtii de Conturi intocmit de cele ,,doua cucoane” la primarie este un copy-paste cu cel intocmit in aceiasi perioada de alti angajati ai Curtii de Conturi la C.J.T. fiind schimbate doar sumele de bani (SE POATE VERIFICA). Rezulta ca unii angajati ai Curtii de Conturi sunt slab pregatiti ,acestia neavand o parere a lor ,un raport al lor ci unul copiat .In alta ordine de idei am inteles ca acum un an aceiasi Curte de Conturi a intocmit alte rapoarte cu privire la banii dati la POLI , auditorii nu au gasit nimic ilegal .Concluzia este ca si pe la Curtea de Conturi sunt multi habarnisti. Desi nu sunt de acord cu datul banilor la sport in acest caz Robu are dreptate si trebuie sa faca plangere pentru abuz în serviciu.

 4. Am primit un ajutor si am identificat Legea 350 invocata de primar.
  E o lege din 2005 care priveste finantatea activitatilor non profit de interes general. Acum:
  Legea asta ar fi la prima vedere o solutie, insa trebuie atent verificata procedura ca sa nu existe probleme de ordin discriminatoriu. Lecturand Legea 350 din 2005 se poate observa cateva chestiuni cu privire la care trebuie avut grija:
  – legea prevede aceasta modalitate de finantare pt toate entitatile non profit
  – criteriile trebuie sa fie nedicriminatoriu stabilite (deci mare grija)
  – activitatea desfasurata trebuie sa fie de interes general. Aici trebuie analizat in ce masura activitatea sportiva poate sau nu fi privita ca reprezentand o activitate de interes general
  – sumele alocate trebuie sa fie prevazute in buget la inceput si se publica in 30 de zile in MOF
  – de asemenea finanatari in principiu are dreptul sa beneficvieze orice entitate care dezvolat activitati non profit de inters general. Deci nu se pot aloca discretionar doar catre anumite structuri, ci trebuie o procedura concusuala, de selectie de proiecte, la care poate participa oricine. mai mult se instituie obligatia autoritatii de a face publica intentia sa prin toate mijloacele posibile(MOF, presa, internet etc) mijloacele
  Cz: e o varianta insa …. cam greu pe profilul de activitate desfasurat de ACS, nu cred ca va fi privita ca fiind ”ceea mai legala” varianta. Mai mult, mi-a atras atentia art 38 alin 2 daca nu ma insel unde se prevede, sub sanctiunea nulitatii contractului de finantare si citez: ” Calitatea Curtii De Conturi de a exercita controlul financiar asupra derularii activitatii non profit finantate din fondurile publice” . Deci, mare grija ca … dom (n) Primae, se pare ca nu scapati de Curte prin acest mod.
  Ma rog, personal apreciez efortul in rest … succes si mare grija

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.