ADIO, Garnizoana din Piaţa Libertăţii! Ce planuri are preşedintele CJT, Titu Bojin,...

ADIO, Garnizoana din Piaţa Libertăţii! Ce planuri are preşedintele CJT, Titu Bojin, cu spaţiul

1
DISTRIBUIȚI

garnizoana_si_stejarii

Noi schimbări sunt aşteptate în Piaţa Libertăţii din Timişoara, în următorii ani. Recent piaţa a fost reconfigurată şi transformată în spaţiu pentru concerte şi promenade, spre nemulţumirea celor care au preferat vechiul format în care piaţa găzduia bănci şi copaci.


În ciuda nemulţumirilor spaţiul este reabilitat pe bani europeni, astfel că o nouă schimbare nu poate fi posbilă decât în următorii cinci ani. Până atunci cei circa 50 de copaci care vor fi plantaţi vor fi amplasaţi în faţa Garnizoanei.

Planuri mari de schimbare anunţă şi Consiliul Judeţean Timiş. Preşedintele Titu Bojin a anunţat că „am primit documentația pentru preluarea de la Ministerul Apărării Naționale. Urmează să stabilim studiul de fezabilitate, dar în principiu îmi doresc să mutăm acolo biblioteca județeană, cu ceea ce era prevăzut la CMJ și care nu poate fi realizat în formula în care a fost pregătit. Sigur vom face o parcare la CMJ, având acum convingerea că putem face biblioteca și birourile la garnizoană. Am așteptat până am primit aprobarea de la Ministerul Apărării Naționale. Lucrarea nu va putea fi făcută pe fonduri proprii, va trebui să găsim altă o formulă, pentru că valoarea va fi suficient de mare. Vor fi fonduri guvernamentale sau europene”.

În acest sens Bojin le-a cerut angajaţilor de la CJT să se ocupe de pregătirea actelor pentru a stabili exact la ce valoare se va ridica investiţia, urmând ca mai apoi CJT să poată aplica la finanţarea europeană.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.