Adio, vacanţă, pentru studenţii de anul trei de la Universitatea Politehnica din...

Adio, vacanţă, pentru studenţii de anul trei de la Universitatea Politehnica din Timişoara. De ce surpriză au parte, în fiecare vară

0
DISTRIBUIȚI

rectorat politehnica palatul loyd

Studenţii de la Universitatea Politehnica din Timişoara nu se vor mai putea bucura de întreaga vacanţă de vară. Conducerea instituţiei de învăţământ superior a luat decizia de a-i obliga pe toţi studenţii de anul trei să facă practică timp de aproape două luni într-o companie. Până acum, studenţii realizau stagii de practică de câte trei săptămâni în fiecare an de studiu. Viorel Şerban, rectorul Universităţii Politehnica din Timişoara, spune că această practică obligatorie de aproximativ 240 de ore, din timpul verii, îi va ajuta foarte mult pe studenţi să se angajeze la terminarea facultăţii.

„Până acum, practica se organiza fragmentar. În fiecare an de studiu, studenţii aveau câte trei săptămâni de practică. Acum, conceptul se schimbă. Studenţii vor fi ca şi angajaţii, vor lucra şase ore pe zi, o lună, două luni, vara, după încheierea sesiunii.


Practica este obligatorie, ne-am adaptat curricula astfel încât în anul 1 şi 2 nu mai sunt ore de practică, decât simbolic. Iar în anul trei vor fi angajaţi, vor face parte din echipe de lucru. Anumite firme au disponibilitatea de a le plăti efectiv orele de practică, este acest concept de internship în care practica se plăteşte”, a explicat Viorel Şerban.

Studenţii au posibilitatea de a lucra chiar şi întreaga vară în cadrul unei companii. Potrivit rectorului Universităţii Politehnica din Timişoara, practica de 240 de ore de pe timpul verii este obligatorie pentru studenţii de anul trei de la aproape toate facultăţile, cu excepţia celei de Cadastru şi a unei specializări de la Electrotehnică.

„Acum, studenţii lucrează efectiv două luni de zile. Înainte, din cele două, trei săptămâni de practică din fiecare an, lucrau doar jumătate. În primele două, trei zile făceau cunoştinţă, semnau protecţia muncii, iar în ultimele două, trei zile se pregăteau să facă raportul de încheiere. Ori aici ei lucrează efectiv peste o lună de zile şi desfăşoară o activitate în care respectă toate regulile unui angajat. Practic, este o simulare a ceea ce vor face ei peste un an de zile, când termină facultatea”, a mai precizat Viorel Şerban.

Aproximativ 80 % din studenţii de la Universitatea Politehnica din Timişoara reuşesc să se angajeze în domeniu, la finalizarea studiilor, se laudă reprezentanţii instituţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.