ALARMANT Tot mai mulţi elevi din Timiş, de la şcoală la spital...

ALARMANT Tot mai mulţi elevi din Timiş, de la şcoală la spital din cauza DROGURILOR. Ce vrea să facă Inspectoratul Şcolar Timiş

2
DISTRIBUIȚI

droguri-1

Situaţie fără precedent în şcolile din judeţul Timiş. În ultima perioadă, s-a înregistrat o creştere alarmantă a numărului de elevi care au ajuns la urgenţă în timpul orelor, ca urmare a consumului de droguri. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş s-au decis să facă ceva pentru a schimba această situaţie, astfel că, ieri, a fost iniţiat un grup de lucru.

Prin urmare, inspectorii şcolari şi angajaţi de la Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Timişoara s-au întâlnit pentru a găsi soluţii. Totul cu scopul de a
„realiza un plan de măsuri pentru optimizarea gestionării fenomenului, în scopul prevenirii și combaterii consumului de droguri în rândul elevilor, prin acțiuni imediate, proiecte şi campanii care tratează aspecte specifice locale şi cuprind activități de conștientizare a tinerilor cu privire la riscurile asociate consumului droguri”, spune Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş.

La întâlnirea grupului de lucru au participat şi medici de la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara, reprezentanţi ai Brigăzii de Combaterea Criminalităţii Organizate Timişoara, jandarmi, poliţişti, dar şi reprezentanţi ai organizaţiei „Salvaţi Copiii”.


În perioada următoare, va avea loc şi o întâlnire cu directorii şcolilor din judeţul Timiş, care sunt încurajaţi să vină cu propuneri pentru combaterea acestui fenomen. „O atenție deosebită va fi acordată și unităților școlare din mediul rural, datorită unui grad de risc ridicat, identificat în rândul copiilor care provin din familii dezorganizate sau instituționalizați”, mai precizează Aura Danielescu.

2 COMENTARII

  1. Nu inseamna ca daca se drogheaza este un copil care provine dintr-o familie dezorganizata.
    Acel copil se poate lua dupa ceilalti colegi/prieteni,care la randul lor s-au luat dupa alte persoane.Poate a intrat intr-un grup fara sa stie cu ce se ocupe acele persoane si l-au invatat si pe el acel lucru.
    Cunosc un caz,o persoana merge la un liceu si duce drog si da la elevii pe care ii cunoaste.
    Acuma,portarul unde este,de isi permit sa faca asta in incinta scolii ? Intr-o scoala este interzisa intrarea persoanelor straine,doar daca au de luat legatura cu vreo ruda din incinta/daca au legatura cu secretariatul/directorul .

    • poate portarul nu ‘este” sau este in alta parte, cum s-au redus posturile fac pariu ca asa e.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.