”All Blacks” nu au putut fi opriți din marș de Australia. Noua...

”All Blacks” nu au putut fi opriți din marș de Australia. Noua Zeelandă, campioană MONDIALĂ pe Twickenham

0
DISTRIBUIȚI

495107956

Noua Zeelandă și-a păstrat titlul mondial și a realizat astfel tripla la rugby. Selecționata ”All Blacks” a depășit Australia în finala de la Londra, scor 34-17 (16-3). ”Cangurii” au reușit să contribuie din plin la spectacol pe ”Twickenham”, revenind pe parcursul reprizei secunde la doar patru puncte de câștigători.

Primele puncte din marea finală au venit din lovituri de pedeapsă. 3-0 Carter, 3-3 Folet pentru australieni și apoi a urmat o desprindere sănătoasă a Noii Zeelande. Dublă Carter din penalități și 9-3 pe tabelă.


Dar din prima parte a jocului nu a lipsit sarea și piperul sportului cu balonul oval: eseul. Primul ”try” de azi i-a aparținut lui Milner. Carter a stabilit scorul pauzei: 16-3. Tabela era foarte dură pentru australieni. Și situația s-a înrăutățit. Deținătorii titlului s-au desprins la 21-3 după eseul marca Nonu. ”Cangurii” au renăscut după minutul 50. Eseu Pocock și transformare Foley pentru 21-10. ”Aussie” au reușit peste 14 minute un nou eseu, Kuridrani autor, iar transformarea lui Foley făcea ca scorul să fie 21-17 pentru ”All Blacks. Aceștia au avut însă un forcing de final devastator. Recordul revenirii României cu nord-americanii a fost salvat. Carter a completat show-ul cu un dropgoal, pentru ca apoi să facă 27-17 dintr-o lovitură de pedeapsă. În fine, Barett a culcat balonul din nou în terenul de țintă australian și Carter a stabilit scorul final la 34-17!

Noua Zeelandă e din nou campioană, prima națiune care atinge trei trofee mondiale la rugby. România rămâne cu o experiență frumoasă din Anglia, unde a reușit să se evidențieze în ciuda șanselor mici de a avansa în primele opt națiuni. Finala mică a competiției fost câștigată ieri de Africa de Sud, care a învins Argentina. 

Foto: rugbyworldcup.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.