ASU Politehnica și-a îndeplinit misiunea la Hunedoara. INVAZIA alb-violetă de sub furnale...

ASU Politehnica și-a îndeplinit misiunea la Hunedoara. INVAZIA alb-violetă de sub furnale a pus pe jar forțele de ordine GALERIE FOTO & VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Hunedoara Poli (128)

Zi perfectă pentru ASU Poli și ultrașii timișoreni în Divizia C. Alb-violeții din teren au surclasat FC Hunedoara chiar pe arena ”Michael Klein”, scor 3-0, în timp ce cei din tribună, deplasați în număr mare, au făcut spectacol total. Singurul punct negativ a fost un incident din pauza meciului, cu o reacție exagerată a jandarmilor locali.

ASU Poli a sosit la Hunedoara hotărâtă să rămână în trena liderului Național Sebiș. Pe gazon lucrurile s-au simplificat rapid pentru băieții în ghete pregătiți de Sorin Brîndescu, după un start ezitant din partea ambelor echipe, cu Tulcan încercându-și șutul de abia în minutul 22, dar și cu o replică periculoasă a gazdelor. Daniel Creciunesc a semnat, de atlfel, cea mai mare șansă de gol pentru alb-albaștri, în minutul 28, când a reluat peste din câțiva metri. Peste numai un minut ASU Poli deschidea scorul la o fază la care Marin a centrat excelent pentru Tulcan. Lovitura de cap a acestuia a fost respinsă doar până la Birău, care a izbutit să marcheze cu o execuție similară.

După ce Drăgoescu a avut șansa unui sprint spre poartă, lucrurile s-au lămurit în finalul reprizei. Era minutul 44 când Ghinescu centrează pentru același Birău, iar mijlocașul dreapta alege inspirat să trimită cu pământul de la o distanță apreciabilă, din careu. Mingea a țopăit peste portarul Ciubotariu și la pauză scorul era 2-0, și putea să fie deja 3 dacă Tulcan nu irosea o nouă ocazie. Partea a doua a fost și mai simplă pentru alb-violeți. Urmașa Corvinului a fost destul de palidă azi în fața unui public numeros. După șansa lui Mardare, care a reluat pe lângă țintă din plonjon (min. 50) scorul avea să devină 3-0 pentru vizitatori (63). De această dată Tulcan l-a servit pe jos pe Țugui, la colțul lung, și fostul romanist a înscris lejer al doilea său gol în tricoul dungat.

Hunedoara a măcinat în gol în continuare sub privirile unor foste glorii locale, Remus Vlad sau Romulus Gabor având motive să-și pună mâinile în cap gândindu-se la ce a însemnat Corvinul. S-a încheiat 3-0 și gazdele mai suferă probabil încă un an în eșalonul terț, cu doar 12 puncte în opt runde. ASU Poli urcă la cota 18 și va da o nouă bătălie pentru tron săptămâna viitoare, acasă, cu liderul din Sebiș (19 puncte).

FC Hunedoara: Ciubotariu – Petresc, Maghici, Mardare, Trășcan – Ionicescu, Drăgoescu, D. Creciunesc (60′ Ursachi), Bozian, Simionov (46′ Opîrlescu) – Tecsi (65′ Crengăniș). Antrenor: Victor Roșca.

ASU Politehnica Timișoara: Burtic – Contescu, Bilia, Gălan (cpt.), Damian – Rebenciuc – Birău (62′ Vucea), Țugui, M. Marin (74′ Giuricici), Ghinescu (77′ Taub) – Tulcan (70′ Bădăuță). Antrenor: Sorin Brîndescu.

Spectacol la SUPERLATIV și mici incidente

Atmosfera de azi de la Hunedoara a depășit fără probleme multe din jocurile actuale din Liga I.


Galeria vizitatoare a fost însoțită de peste 600 de fani. Cinci autocare, microbuze și mai multe mașini personale s-au încolonat la Mintia pentru invazia de lângă castel. Fanii nu s-au mai putut abține în apropierea arenei și au evadat de sub atenția jandarmeriei. Forțele de ordine locale au fost clar depășite azi, dacă faptul că nu au mai văzut atâția fani în deplasare poate fi scuzat. Un incident apărut pe finalul primei părți a jocului ridică semne de întrebare. Un fan a dorit să iasă din arenă pentru că nu avea toaletă, deși acest lucru e obligatoriu, conform unor martori ar fi încercat să forțeze ieșirea moment în care a fost lovit violent în testicule. La pauză mai mulți suporteri au vrut să iasă de pe stadion și după ce inițial doar femeilor li s-ar fi permis acest lucru, au apărut proteste. Răspunsul forțelor ”de ordine” a fost conform unei suportere în etate să răspândească spray lacrimogen, indiferent de vinovați, fapt care a dus la un mic carambol. Totuși, meciul s-a reluat fără alte probleme, spiritele calmându-se rapid.

Trebuie spus că între cele două galerii, cea gazdă mult inferioară numeric (circa 50 de inși), și cea bănățeană mai amplă, a avut loc și un duel de la distanță. Mai vocali, timișorenii au afișat la începutul jocului o coregrafie cu mesajul ”Înving cei ce nu cedează!”. Hunedorenii s-au descurcat onorabil și au afișat un luptător sub care era scris ”Cetatea noastră” și anul 1265. Suporterii corviniști, înfrățiți cu utișii, au afișat un mesaj ironic, răspunsul de la Peluza Sud a venit cu un banner în aceeași notă. La final bucuria taberei alb-violete a fost de nestăvilit, jucătorii sărind la propriu pe gardurile istoricului stadion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.