Bătăile și scandalurile în Complexul Studențesc continuă. Ce s-a întâmplat zilele trecute...

Bătăile și scandalurile în Complexul Studențesc continuă. Ce s-a întâmplat zilele trecute de l-a convins pe primarul Robu să îinființeze post de poliție locală

0
DISTRIBUIȚI

masina politia locala timisoara

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a dat asigurări că în cel mult două săptămâni Poliţia Locală va înfiinţa un post în Complexul Studenţesc, pentru a spori siguranţa studenţilor. Joi, liderul PSD Timişoara, Sebastian Răducanu, declara că înfiinţarea postului este tergiversată de edilul Robu, în ciuda faptului că o solicitare publică în acest sens a fost făcută acum circa două luni de zile. „Există foarte multe soluţii, există cămine ale UVT, de la Medicină, iar la parterul acestor cămine există spaţii, se poate găsi foarte rapid un spaţiu şi înfiinţa acest post.


Nu mai trebuie să aşteptăm să moară un tânăr sau să fie alţii bătuţi. E plin de hoţi şi de aurolaci. De două luni i-am solicitat acest lucru domnului primar şi nu se întâmplă nimic” a spus pesedistul.

Primarul susţine însă că el a pornit acţiunile de înfiinţare a unui post dinainte ca Răducanu să ceară acest lucru şi că personal a avut reuniuni cu reprezentanţii asociaţiilor studenţeşti. „Am stabilt un spaţiu la intrarea în Policlinica Studenţilor şi am vrut locaţia unde este Poliţia Locală să fie în partea celaltă de complex faţă de unde este secţia de Poliţie Naţională. Am considerat că este cel mai bun loc, pentru că în zonă sunt multe unităţi comerciale şi este bine ca în apropiere să se vadă o firmă de poliţie. Poliţiştii locali nu vor sta în acel birou, acolo vor merge cu răufăcătorii să dea declaraţii până vor veni cei de la poliţia naţională să preia cazurile care sunt în competenţa lor”, a explicat Robu.

Edilul a mai spus şi că un conflict între cinci tineri din complex a fost aplanat zilele trecute, de poliţia locală care a surprins cinci tineri care se băteau şi care a ajutat poliţia naţională să ia măsurile necesare pentru pedepsirea scandalagiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.