Beck Corlan pregăteşte o melodie dedicată României: „Dorim ca piesa să readucă...

Beck Corlan pregăteşte o melodie dedicată României: „Dorim ca piesa să readucă starea de bucurie că suntem români şi că visele noastre se pot împlini“

0
DISTRIBUIȚI

beckcorlanBeck Corlan, una din cele trei timişorence responsabile pentru videoclipul care a reuşit să comprime istoria muzicii româneşti în nouă minute, pregăteşte o melodie dedicată României, care va fi lansată cu câteva zile înainte de data de 1 decembrie.

„Ultimele luni am locuit într-un sătuc liniştit din judeţul Arad. Tot timpul acesta, am fost cuprinsă de frumuseţea şi nostalgia vieţii sătene. Aşadar pot spune şi eu, ca poetul nostru drag, Lucian Blaga, că «veşnicia – adică această piesă – s-a născut la sat». Când te afli în satele româneşti, eşti trezit la realitatea României, la cine suntem noi defapt. La frumuseţea, puritatea şi bogăţia ei. În melodie am inclus un scurt fragment din imnul României.


Începuse în mine, mai de mult, o sete pentru a cunoaşte cu adevărat ce este România, cine este ea, care este vocea ei ? Am început să citesc despre martirii ţării. Ca muzician, bineînţeles, am început să caut artişti mai vechi care au însemnat ceva pentru ţara noastră. Printre altele, am fost atinsă şi de imnul nostru drag, dar mai ales de ultima strofă în care este prezentată inima românului curajos, fidel credinţei şi ţării lui. Cred că am pierdut în timp această mândrie că suntem români, deşi nu ar trebui, cred eu. Şi asta pentru că suntem capabili, talentaţi, creativi… de ce să nu ne bucurăm de rodul a ceea ce suntem? Dorim ca piesa «România» să readucă starea de bucurie că suntem români, şi că visele noastre se pot împlini. Ne dorim ca această piesă să fie continuarea «Podului de Pace» între inimile românilor“, ne-a declarat artista.

Beck Corlan a lansat albumul de debut „Poduri de pace“, în cursul lunii martie a acestui an şi a susţinut o serie de concerte. În această vară, artista a fost invitată să cânte în cadrul Gullbranna Festivalen, care este considerat cel mai mare festival de muzică creştină din Suedia. După apariţia viralului cu „Istoria muzicii româneşti în nouă minute“, realizat alături de Marta şi Ana Huţu, melomanii le-au acordat un interes deosebit celor trei artiste timişorence. De altfel, Beck a fost invitată şi în cadrul emisiunii „Garantat 100%”, cu Cătălin Ștefănescu. „Piesa «România» va fi un single care se va găsi de cumpărat pe Internet. E o piesă mai rock. Aşa am simţit că se potriveşte pentru piesa asta, o atitudine mai rock. Îmi place muzica rock, iar băieţii de la mine din trupă sunt mai pe rock“, a mai adăugat Beck Corlan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.