Bolnavii cu afecţiuni psihice, AFARĂ din Timişoara. Ce sumă uriaşă de bani...

Bolnavii cu afecţiuni psihice, AFARĂ din Timişoara. Ce sumă uriaşă de bani va fi alocată pentru mutarea secţiei de psihiatrie a „Judeţeanului”

1
DISTRIBUIȚI

IMG_8330

Tot mai mari şanse ca cele două clinici de psihiatrie din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara, de pe strada Văcărescu, să fie mutate afară din oraş. Vă reamintim faptul că Spitalul Județean Timișoara plătește, de cinci ani, o chirie fabuloasă pentru clădirea în care își desfășoară activitatea cele două clinici de psihiatrie, din cartierul Iosefin, și anume 33.000 de lei pe lună.


Asta în condiţiile în care bolnavii care sunt internaţi aici au parte de condiţii jalnice.

Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a anunţat că în şedinţa extraordinară care va avea loc în această săptămână va fi votat un proiect privind studiul de fezabilitate pentru „Reamplasarea Spitalului de Neuropsihiatrie, Timişoara”. Nu mai puţin de 3,5 milioane de euro vrea CJ Timiş să aloce pentru a muta bolnavii cu afecţiuni psihice în afara oraşului, în fosta cazarmă militară din Giroc.

„Mutarea se va realiza prin finanţare directă şi totală din partea CJ Timiş. Vorbim de 3,5 milioane de euro pentru realizarea noii secţii de psihiatrie care va funcţiona în Giroc. Proiectul este prevăzut a fi realizat în 24 luni, dar eu sper să se facă mai repede, pentru că secţiile de psihiatrie de pe strada Văcărescu sunt destul de depăşite”, a explicat Titu Bojin. Preşedintele CJ Timiş speră ca lucrările să înceapă anul viitor.

1 COMENTARIU

  1. Atata timp cat vor fi conditii decente, sa-i mute si pe luna. Titlul articolului e jalnic, parca-i da afara din tara sau nu-i mai trateaza. Patetic. 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.