Cele mai bune spectacole timișorene, selectate pentru Festivalul Național de Teatru FOTO

Cele mai bune spectacole timișorene, selectate pentru Festivalul Național de Teatru FOTO

0
DISTRIBUIȚI

1. opera cersetorilor

Spectacolele “Opera cerșetorilor”, pus în scenă de teatrul maghiar „Csiky Gergely” și „Moliendo Café”, realizat în colaborare cu teatrul german – două spectacole de succes ale stagiunii trecute, au fost selectate pentru cea de-a XXV-a ediție a Festivalului Național de Teatru care va avea loc la București între 23 octombrie și 1 noiembrie. Selecția îi aparține criticului Marina Constantinescu, directorul artistic și selecționerul festivalului, care, conform propriilor mărturisiri, dorește să aducă în atenția publicului evoluția artelor scenei și a teatrului liber în ultimul sfert de veac.
“Moliendo Café”, coproducția regizată de Silviu Purcărete, aduce pe scenă aproape 40 de actori care fac exerciții de improvizație într-un spectacol non-verbal care construiește momente din cafeneaua care este un spațiu de socializare, iar “Opera cerșetorilor” a prilejuit o colaborare deosebită cu regizorul sârb Kokan Mladenović și echipa sa. El a caractrizat acest spectacol plin de umor ca fiind “o critică serioasă la adresa societății, și nu mă gândesc la Serbia, România sau Ungaria, ci la ordinea lumii contemporane”. În 27 și 28 octombrie sunt programate două spectacole cu “Opera cerșetorilor” iar în 29 și 30 octombrie, două reprezentații cu spectacolul “Moliendo Café”.
Teatrul german va fi prezent și cu spectacolul “Electra” o adaptare a tragediei clasice a lui Euripide, care include şi fragmente din “Agamemnon” de Eschil, în regia lui Bocsárdi László.


Spectacolul, care păstrează stilul scriiturii originale, precum şi temele de căpătâi ale tragediei clasice va fi jucat două seri la rînd, în 27 şi 28 octombrie, în sala Pictură a teatrului național, iar în următoarele două zile, sunt programate reprezentaţii cu coproducţia “Moliendo café” – spectacolul care foloseşte limbajul corporal ca mijloc principal de expresie – la sala teatrului Bulandra de la Grădina Icoanei.
Spectacolul “Aniversarea” de Jeroen van den Berg, pus scenă de teatrul național, va fi prezent în festival cu trei spectacole, programate în 30 și 31 octombrie și 1 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.