CH Poli obține a treia victorie consecutivă în EXECUȚIA cu public a...

CH Poli obține a treia victorie consecutivă în EXECUȚIA cu public a ultimei clasate. Ce duel important urmează pentru alb-violeți

0
DISTRIBUIȚI

ch poli galati (4)

Meci fără probleme penru CH CSU Politehnica azi în Sala ”Constantin Jude”. Handbaliștii alb-violeți s-au distrat pe seama codașei Danubius Galați, învinsă la 20 de goluri diferență: 41-21! Elevii lui Pero Milosevic și-au întărit astfel candidatura la play-off și prin prisma golaverajului.

Meci fără istoric în runda 8 a Ligii Naționale pentru Poli. După succesul important de la Vaslui timișorenii au reușit să ajungă la trei victorii consecutive. Ultimele două jocuri de pe teren propriu au fost mai ușoare ce-i drept. După penultima clasată a sosit vremea ”lanternei” să vină pe Bega. Trupa din Galați a cedat ușor, la fel ca în precedentele partide. La jumătatea primului mitan tabela indica 11-2 pentru gazde iar diferența a continuat să se mărească. În poarta bănățeană a stat permanent Vâlceanu iar treptat și-au făcut apariția și jucătorii mai tineri. Scorul a permis, la pauză era 23-8 pentru CH Poli, un scor mai rar întâlnit în fosta ”Olimpia” pentru alb-violeți. În repriza secundă oaspeți au reușit mai multe goluri, dar proporțiile au crescut și ele. Pentru Poli a avut ocazia să marcheze și tânărul Furak într-un final care a consfințit și cea mai mare diferență de pe tabelă și în care publicul a cerut să fie depășită cota 40.

Cel mai bun marcator al lui CH Poli azi a fost Demis Grigoraș, cu 11 goluri. Lista amplă de alb-violeți înscriși la gol a fost completată de: Timofte (5 goluri), Chikovani, L. Ștefan (4), Halcă (4), Lasica, Santeiu, Păiuș (3), Szentpeteri și Furak (2). De partea cealaltă amarul a fost îndulcit de Alexandru Ciobanu, cu 8 reușite pentru Galați.

A fost un meci reușit și pentru tânărul Leonard Ștefan, care a fructificat până acum șansele primite. ”A fost o partidă poate dezechilibrată, dar sunt fericit că toți am arătat dăruire.


Ne bucurăm de această victorie. Vrem să atingem play-off-ul. S-a lucrat bine, chiar dacă am acumulat oboseală. Sperăm să câștigăm la Călărași. Eu sper să-l conving cu fiecare antrenament, sper să joc mai mult, să-mi ajut echipa… Am început să joc mai mult, cei cu experiență m-au ajutat să intru în atmosfera meciurilor mai importante. M-am acomodat destul de bine, nu mai am acel trac. Sper să fie cât mai multe ocazii pentru mine”, a spus Leonard Ștefan.

Se gândesc la Călărași, nu la bani

La finalul jocului ușor cu Galați tehnicianul Pero Milosevic a vorbit și despre importanța meciului următor. ”Am muncit mult în această săptămână, cu două antrenamente pe zi. Am evoluat bine în defensivă, am mizat pe Vâlceanu în poartă. Toți jucătorii au jucat bine, au fost serioși, sunt mulțumit. Noi pregătim jocul de la Călărași, care e foarte important. Vrem să-i recuperăm pe toți, inclusiv pe Daskaloski. Leordean a lipsit, am încredere în corpul medical. Atât apărarea, cât și atacul au funcționat. Toate meciurile trebuie tratate serios. Următoarele trei meciuri sunt vitale pentru noi, la Călărași, acasă cu Tg. Jiu și la Reșița… Am acordat șanse mai multor jucători, eu am încredere în Ștefan. Deocamdată pentru mine e a doua soluție ca pivot… Sunt mulțumit de tot grupul cum a funcționat, se vede munca de la antrenamente. Îmi doresc ca jucătorii să arate caracter”, a declarat Pero Milosevic, antrenorul lui CH Poli.

Muntenegreanul speră ca neajunsurile financiare să nu afecteze nicio echipă din handbalul românesc, deși situația de la Minaur chiar ar putea să o avantajeze pe Poli, lovită și ea de deciza Curții de Conturi. ”Nu vreau să discut despre bani. Am un grup bun. Pe mine personal mă afectează dacă nu primesc ceea ce mi se cuvine. Dar când intri în teren nu te gândești la asta… Discuți și rezolvi apoi cu conducerea. Toate echipele au probleme. Sincer, mie nu mi-ar plăcea să dispară Baia Mare, chiar dacă aș profita pentru play-off, ar fi rău pentru handbalul românesc și european să nu mai fie echipele masculine și feminine de la Minaur”, a conchis Milosevic.

CH Poli ocupă deocamdată locul 6 cu 15 puncte în Liga Națională. În etapa următoare alb-violeții merg la Călărași, echipă clasată pe 7 cu 12 puncte (sâmbătă, ora 12).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.