Comisia Europeană: Raportul OMS despre potențialul cancerigen al cărnii nu înseamnă că...

Comisia Europeană: Raportul OMS despre potențialul cancerigen al cărnii nu înseamnă că trebuie să renunțăm la acest aliment

0
DISTRIBUIȚI

carne_cal

Recentul raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în care se menționează că produsele din carne procesată și carnea roșie sunt alimente posibil cancerigene nu trebuie primit cu ‘isterie’ și nu înseamnă că este cazul să renunțăm la consumul produselor din carne, a declarat vineri comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară, Vytenis Andriukaitis, citat de agenția EFE.

‘Carnea are compuși necesari corpului nostru, dar important este să nu o consumăm în exces și să nu uităm de fructe și legume’, a indicat oficialul comunitar.


În acest sens, el a dat ca exemplu dieta mediteraneană, ‘care include și carnea roșie’.

În opinia comisarului european, consumatorii ar trebui să ia analiza OMS doar ca pe o simplă ‘informare’. El a subliniat, pe de altă parte, importanța inițierii unor campanii care să atragă atenția asupra beneficiilor pentru sănătate pe care le au obiceiuri precum renunțarea la fumat, consumarea unor cantități mai mici de zahăr sau practicarea sportului.

Potrivit respectivului raport elaborat de Agenția Internațională de Cercetare a Cancerului (IARC), organism din cadrul OMS, există o legătură între consumul de carne roșie sau de carne procesată și riscul îmbolnăvirii de cancer. În studiu se estimează că un consum zilnic de 50 de grame de carne procesată crește cu 18% riscul de a dezvolta mai târziu cancer de colon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.