Concert-record, de opt ore, la aniversarea unui artist timișorean FOTO și VIDEO

Concert-record, de opt ore, la aniversarea unui artist timișorean FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

daniel dorobantu linistea cuprinsurilor (2)

Un artist timișorean despre care s-a scris în „New York Times” și în „The Guardian”, premiat zilele trecute de oraș pentru activitate, a făcut un dar comunității, pentru a aniversa 20 de ani de carieră.

Duminică, Daniel Dorobanțu a susținut un concert de muzică de basm, după cum și-a descris creațiile reunite sub numele „Liniștea cuprinsurilor”. Opt ore a cântat încontinuu, de la pupitrul instalat în altarul catedralei catolice din Piața Nicolae Bălcescu, timp în care pe pereții bisericii gotice și pe două ecrane au curs proiecții măiastru îmbinate din creațiilor unor artiști vizuali.

„În noi vibrează toate melodiile care au fost create de la începutul lumii. Fie că faci muzică sau doar o asculți, împărtășim același mister”, a transmis artistul.

Concertul a început cu „A” – „A fost odată!” și a invitat la o călătorie inițiatică, pentru că viața este mereu în mișcare.


„În călătoria sa, Prâslea are prietenii de închegat, zmei de înfruntat, Cosânzene de acompaniat și neapărat 3 (trei) încercări de trecut. Indiferent ce a pornit să caute, la capătul unui drum Făt-Frumosul află esența lucrurilor sau lucrul esențial: pe sine. Dar… Dar… sinele nu e ceva fix, ca un munte nemișcat. E mai degrabă un izvor ce curge. În miezul poveștii șade ceva mai mult decât autocunoașterea. Adevărul călătoriei este transformarea”, aceasta e lecția pe care orice timișorean a înțeles-o, duminică, în catedrală.

Căci fiecare artist începe așa. Ca un erou și cu o călătorie. Daniel a pornit la drum în urmă cu 20 de ani, fiind între primii artiști români care a abordat muzica ambientală. După 20 de ani, de ziua lui, darul este pentru ceilalți. Pentru că orice dar vine din har. Iar harul trebuie împărtășit. Fiecare oră din poveste a deschis un alt capitol al basmului muzical viu din viața lui Daniel Dorobanțu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.