Concert memorabil cu americanii de la The Soft Moon, la Timişoara FOTO

Concert memorabil cu americanii de la The Soft Moon, la Timişoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1233863064">

softmoon (29) [1280x768]Amatorii de muzică post-punk şi darkwave au avut parte duminică seara, în clubul Daos, de un eveniment cât se poate de interesant, care i-a adus în oraşul nostru în premieră pe americanii care alcătuiesc formaţia The Soft Moon.

Evenimentul a debutat cu un recital al legendarei trupe timişorene Arc Gotic. Trupa formată în 1992 care abordează conform mărturisirilor proprii „coldwave“ a oferit celor prezenţi un recital care a fost răsplătit cu aplauze sincere. Spre bucuria fanilor, cei patru membri ai trupei – Ciprian Costache, Florin Turtă, Florin Ban şi Ciprian Bun – şi-au reluat activitatea, înaintea acestei apariţii fiind prezenţi şi la lansarea videoclipului trupei Grave For Sale, care a avut loc la D’arc pe Mal.

Înaintea concertului susţinut de The Soft Moon, la faţa locului a evoluat şi Phase Fatale, proiectul techno al producătorului german Hayden Payne, care a colorat seara cu beat-uri electro dark şi industrial techno.

Încă de la primele acorduri de pe scenă, melomanii au putut deduce faptul că The Soft Moon se „învârte“ în jurul personalităţii lui Luis Vasquez. Aflat în centrul scenei, muzicianul răspunzător pentru acest proiect şi-a vrăjit asistenţa cu sound-uri de sintetizator, acorduri dark de chitară, bongos-uri şi chiar percuţie la butoaie (pe alocuri), completându-se într-un mod ingenios alături de basistul şi tobarul care au mai fost prezenţi alături de el. Printre piesele care au răsunat s-au numărat track-uri de pe albumele „The Soft Moon“, „Zeroes“ sau „Deeper“ (acesta din urmă fiind cel mai recent album). The Soft Moon face parte din tagma puţinilor artişti din zilele noastre care reuşesc să amestece cu ingieniozitate muzica post punk şi dark wave specifică anilor 80 cu elemente moderne, într-o asemenea manieră încât ascultătorul are parte de sound-uri familiare dar totodată „fresh“. Printre influenţele care se regăsesc în piesele The Soft Moon se numără The Cure, New Order sau Depeche Mode, dar şi frânturi de acorduri din visteria unor nume ca Nitzer Ebb, Cabaret Voltaire, Clan Of Xymox sau Bauhaus.

Chiar dacă interacţiunea dintre Luis Vasquez. şi publicul timişorean s-a redus la un scurt „Thanks for coming“, „Noroc“ şi „Good Night“, melomanii au avut parte de o seară memorabilă şi au plecat acasă cu amintirea unui recital de excepţie. Sau cu diverse amintiri muzicale de la standul de merchandising de la faţa locului, unde s-au putut găsi casete, tricouri, CD-uri, viniluri şi multe alte bunătăţuri, inscripţionate The Soft Moon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.