Conducerea Colterm, atitudine sfidătoare față de clienți. Vezi cu ce se laudă...

Conducerea Colterm, atitudine sfidătoare față de clienți. Vezi cu ce se laudă Robu şi ce soluție anunță Diaconu pentru stingerea datoriilor către E.ON

2
DISTRIBUIȚI

colterm cet 1

Timişorenii au, de ieri, apă caldă. Vorbim de cele aproximativ 65.000 de familii care sunt branşate la Colterm şi care au rămas, joi, fără apă caldă. Iniţial, compania a încercat să ascundă faptul că gazul a fost tăiat de E.ON, din cauza facturilor neachitate, însă după ce PRESSALERT.ro a publicat în exclusivitate detalii legate de acest subiect, Colterm a admis problemele prin intermediul unui comunicat de presă. Ieri, primarul Nicolae Robu a încercat să mintă presa locală vorbind doar despre facturiile scandente pe care Colterm le are de achitat către compania de gaz, uitând să menţioneze că datoriile se ridică la circa 12 milioane de lei, doar către E.ON. Ieri, după plata unei tranşe de 3.5 milioane de lei către E.ON, apa caldă a revenit în robinetele timişorenilor.

Despre de criza de la Colterm viceprimarul Dan Diaconu a declarat, astăzi, că „astăzi pot spune că da, le putem asigura timişorenilor servicii publice fără probleme, inclusiv apă caldă. A fost o întrerupere de mai puţin de 24 de ore, o întrerupere pe care evident o regretăm şi o regretă şi societatea de apă caldă, s-a ajuns la o eşalonare îndeajuns de avatajoasă pentru ambele părţi cu societatea de gaz, astfel încât nu vor mai exista pe parscursul acestui an probleme la apa caldă”.


Diaconu nu a dorit să precizeze care este valoarea datoriilor Colterm, mulţumindu-se să spună că facturile scadente emise de către compania de gaz sunt de peste șase milioane de lei şi problema este rezolvată.

Aceeaşi atitudine de nepăsare faţă de cetăţenii Timişoarei o are şi directorul Colterm, Mircea Cristian, care astăzi a fost prezent la stand- ul companiei, unde a refuzat să dea explicaţii despre această situaţie de criză, după ce două zile nu a fost de găsit la telefon. Acesta a spus doar că, miercuri, compania va clarifica situaţia în cadrul unei conefrinţe de presă. Este de menţionat că datoriile Colterm către E.ON se ridică la peste 12 milioane de lei şi că şi în trecut Cristian a refuzat să dea presei cifrele aferente datoriilor către furnizori, motivând că sunt probleme interne care nu privesc cetăţenii.

Primarul Nicolae Robu a susținut într-o postare pe contul său de Facebook „îmi exprim speranţa că deciziile Consiliului Local, ale Consiliului de Administraţie al COLTERM şi ale conducerii operative a acestei companii vor fi de asemenea natură încât NICIODATă timişorenii să nu mai ajungă în situaţia în care au ajuns, lipsiţi de apă caldă! Menţionez ca eu am reuşit, ca Primar, în cei trei ani de mandat, păstrând preţul gigacaloriei constant în pofida creşterilor mari ale preţurilor la gaz, cărbune, păcură şi energie electrică, să asigur că societatea COLTERM să evolueze de la un deficit pe funcţionarea curentî de 32 milioane lei pe anul 2012, la un plus de 7.5 milioane lei pe prima jumătate a anului 2015!”

2 COMENTARII

  1. Cred ca ar trebui întrebate cele 65000 de familii câte au rămas fără apa.calda dacă vor ca Robu sa finanțeze fotbalul în continuare, adică pâine și circ avem nevoie nu necesități cum este apa calda

  2. ASa, si care e atitudinea sfidatoare a lu’ colterm? Iar puneti titluri ostentative ca sa prindeti 3 cititori tristi in capcana si sa dea clic pe linku’ vostru?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.