Consilierul local Flavius Boncea, la PRESSALERT LIVE: „Nu s-a făcut nimic ilegal...

Consilierul local Flavius Boncea, la PRESSALERT LIVE: „Nu s-a făcut nimic ilegal în ceea ce priveşte finanţarea echipei lui Marian Iancu”. De ce este nervos liberalul Jichici pe DNA VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

ciprian jichici (1)

Consilierul local Ciprian Jichici este foc şi pară pe DNA Timişoara, în urma anchetei derulate de procurori în dosarul de finanţare al echipei de fotbal Poli Timişoara a lui Marian Iancu de către municipalitate. Liberalul este revoltat de o afirmaţie din dosar potrivit căreia finanţarea echipei de fotbal s-a făcut „cu încălcarea principiului oportunităţii ce guvernează derularea şi funcţionarea activităţilor circumscrise normelor dreptului administrativ, nu au servit intereselor comunităţii”. În această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, Ciprian Jichici a explicat, încă o dată, de ce l-a supărat această afirmaţie.

„Mă supără că se încalcă principii fundamentale. Eu sunt primul care susţin că cei care folosesc banul public în interes personal trebuie să plătească şi să li se ceară înapoi până la ultimul ban din sumele respective. Să susţii că ce a făcut un primar nu a fost în interesul timişorenilor şi nu a fost oportun reprezintă o foarte gravă încălcare a principiilor fundamentale. Este foarte periculos ca o instituţie de forţă a statului român să tragă concluzii cu privire la oportunitatea unei decizii”, a susținut consilierul liberal.

De aceeaşi părere este şi Flavius Boncea, consilier local independent şi fost purtător de cuvânt al lui Gheorghe Ciuhandu.


„Sunt convins că în ceea ce priveşte finanţarea echipei Poli Timişoara nu s-a făcut nimic ilegal. Discuţiile au pornit de la faptul că a fost încălcat principiul finanţării din bani publici. Nu poate Curtea de Conturi sau un procuror să stabilească ce este oportun şi ce nu. Oportunitatea o stabilesc consilierii locali”, a declarat Flavius Boncea, la PRESSALERT LIVE.

Consilierul local Ciprian Jichici a mai ţinut să precizeze că poziţia sa la adresa DNA şi Curţii de Conturi nu are nicio legătură cu legalitatea acţiunilor administraţiei publice. „Nu discut despre elementele care ţin de legalitate. Această anchetă trebuie să meargă înainte, iar când se ajunge la o decizie finală, cei vinovaţi vor plăti. Eu am ridicat un semnal de alarmă şi am spus că nu este normal ca într-o anchetă să fie strecurate lucruri care privesc oportunitatea şi interesul timişorenilor”, a mai declarat liberalul.

Flavius Boncea a mai adăugat, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE din această seară, că niciunde în raportul Curţii de Conturi nu scrie „cine sunt vinovaţii, ci se cere ca Primăria Timişoara să reanalizeze asocierea”. Şi Ciprian Jichici este de acord cu Flavius Boncea, pentru că „nu Curtea de Conturi indică vinovaţii, ci solicită prin concluziile pe care le face autorităţilor publice locale să-i identifice pe cei răspunzători”.

Vă reamintim că DNA Timișoara i-a pus sub acuzare pe fostul primar Gheorghe Ciuhandu, secretarul instituției Ioan COjocari și alți angajați ai Primăriei Timișoara pentru că au dat peste 27 milioane de lei ilegal echipei Politehnica Timișoara, iar municipalitatea a pierdut toate procesele cu Curtea de Conturi pe această temă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.