Consiliul Local Timișoara a DECIS. Vezi cum se va face finanţarea cluburilor...

Consiliul Local Timișoara a DECIS. Vezi cum se va face finanţarea cluburilor sportive din oraș şi ce nu pot să facă echipele cu banii

0
DISTRIBUIȚI

clt buget 2015 08_resize

O nouă discuţie aprinsă în plenul Consiliului Local Timişoara a avut loc astăzi. De data aceasta subiectul a fost unul din cele mai discutate din urbea de pe Bega, finanţarea echipelor sportive până la primirea unui răspuns oficial din partea Curţii de Conturi legat de contestaţia depusă contra unui raport care incrimina modul în care a fost făcută finanţarea echipelor până acum.

După ce primarul Nicolae Robu a ameninţat cu desfiinţarea serviciului juridic, angajaţii au reuşit să găsească o modalitate ca sportul să fie finanţat. Astfel, din suma plafon alocată pentru finanţarea cluburilor sportive vor primi bani echipele care vor căştiga o competiţie de proiecte organizată în baza Legii 350, în următoarele două săptămâni.

Consilierul local Radu Ţoancă a atenţionat că „lăsăm posbilitatea celor patru echipe care până mai ieri evoluau financiar sub formă de cotizaţie, le dăm dreptul ca la a doua sesiune de proiecte permisă de Legea 350 aceste patru cluburi să vină şi să scrie proiecte şi să iasă din situaţia economică disperată în care sunt.


Numai că tebuie să spunem cu subiect şi predicat: nu se pot plăti salarii. (…) Trebuie spus şi că nu se pot plăti niciun fel de datorii retroactive. Să nu ne îmbătăm cu apă că această formulă nefericită salvează sportul timişoarean. La o contestaţie similară făcută acum doi ani a venit răspunsul de la Bucureşti în un an. Noi trebuie să ne asumăm printr-o rectificare de buget și partea consiliului judeţean, care a îngheţat de tot partea sa de finanţare. Vorbim de o rectificare de buget, de un proiect
de hotărâre pe Legea 350 unde dăm bani tuturor echipelor din Timişoara care câştigă competiţia”.

Pesedistul a atenţionat că prin noul proiect se anulează HCL-ul ăn baza căruia s-au dat bani din 2012 şi că astfel practic se poate interpreta că aleşii admit că au greşit.

Primarul Nicolae Robu a atras atenţia că sub mandatul lui nu se va face nicio plată care nu este considerată legală şi că „este nevoie ca parlamentarii să dea o lege prin care să se reglementeze finanţarea sportului. Totodată, Robu a mai cerut să oamenii din mediul de afaceri să se alăture finanţării echipelor de sport. Au fost împotriva proiectului consilierii Bogdan Herzog, Alfred Simonis, Lucian Taropa şi Dan Idolu. Simonis a spus că
„proiectul care a fost votat nu e corect şi mi se pare că suntem în conflict de interese dacă noi jurizăm şi finanţăm echipe care sunt ale CLT”.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.