Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, DETAŞAT în cazul accidentului în urma căruia...

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, DETAŞAT în cazul accidentului în urma căruia a decedat polițistul Bogdan Gigină. Ce convingere are

0
DISTRIBUIȚI

tariceanu la timisoara plr (7)

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cere calm şi răbdare în cazul tragicului accident în urma căruia a decedat polițistul Bogdan Gigină, scandal în care este implicat şi vicepremierul Gabrie Oprea.

„ALDE consideră că acest eveniment, care a produs multă emoție și solidaritate umană în societatea românească, trebuie analizat atât din perspectiva legală, cât și din cea politică.


Din perspectiva legală, anchetele procuraturii se pot concentra pe împrejurările concrete de pe teren, în care s-a produs accidentul care a dus la moartea polițistului Bogdan Gigină și pe temeiul legal al constituirii unei coloane a Poliției Rutiere care l-a însoțit pe vicepremierul Gabriel Oprea. Până la finalizarea oficială și publicarea anchetelor procuraturii, ALDE se abține de la comentarii de natură juridică. În plan politic, poziția ALDE este determinată de două principii de bază: 1. respectarea Legii este obligatorie indiferent de persoana în cauză și de funcția ocupată, și 2. eventuala culpă a unui membru al Guvernului, de orice natură și indiferent de poziția pe care o ocupă, nu trebuie să afecteze stabilitatea politică a actului de guvernare”, transmite Tăriceanu prin intermediului unui comunicat de presă.

Mai mult, fostul premier e convins că actuala coaliție parlamentară și guvernamentală va găsi resursele necesare ducerii la bun sfârșit a mandatului încredințat de alegători în 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.