Cornel Sămărtinean, explicaţie pentru absenţa din viaţa publică după fuziunea dintre PNL...

Cornel Sămărtinean, explicaţie pentru absenţa din viaţa publică după fuziunea dintre PNL şi PDL. Ce spune despre nemulţumirile şefilor săi de partid în legătură cu parlamentarii formaţiunii

0
DISTRIBUIȚI

SAMARTINEAN01.JPG_resize

La finele săptămânii trecute, deputatul PNL Timiş, Cornel Sămărtinean, ieşea în faţa presei pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la lipsa unei strategii de dezvoltare coerentă a judeţului nostru, dar şi cu privire la faptul că autorităţile judeţene nu au întocmit o listă cu proiecte pentru care să ceară finanţare din bugetul anului 2016.

„Din păcate, agenda publică referitoare la priorităţile judeţului Timiş e sublimă, dar lipseşte cu desăvârşire. Deși ne aflăm la mijlocul lunii octombrie, în judeţul Timiş nu se discută nimic despre bugetul pe 2016, în momentul de față nu se cunosc prioritățile judeţului, pentru că nu există o agendă publică vizavi de aceste priorități. Timişoara contribuie, după Bucureşti, cu cei mai mulţi bani la bugetul statului, de aceea consider că banii trebuie să revină în județ. Pentru ca acest lucru să se întâmple se impune ca factorii de decizie politici și administrativi, respectiv, primarii, consilierii județeni și consilierii locali să-și prezinte în timp util solicitările și propunerile pentru a putea fi prezentate în comisiile de specialitate ale Parlamentului României, în vederea soluționării problemelor județului.


Bugetul de stat pe 2016 va reprezenta cel mai important subiect de dezbatere în Parlamentul României la acest sfârșit de an”, a declarat deputatul.

Interesant este faptul că de la fuziunea dintre PNL şi PDL, deputatul a fost cvasi-absent din viaţa publică. Vă reamintim că Sămărtinean este anchetat de DNA pentru că în calitatea sa de director al Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara ar fi închiriat, fraudând procedurile de licitaţie, mai multe spaţii comerciale firmei Trinvest Bakery, controlate de colegii săi de partid deputatul Alin Popoviciu şi fostul preşedinte al PDL Timiş şi al consiliului judeţean, Constantin Ostaficiuc.

Întrebat în legătură cu absenţa sa, deputatul a explicat că „nu neaparat are legătură cu fuziunea, eu în fiecare săptămână am dat câte un comunicat de presă, am considerat cel puţin până acuma că problemele le pot rezolva prin comunicate. Astăzi, zic eu – datorită acestui subiect destul de important şi destul de arzător, mai spun o dată, peste trei săptămâni bugetul intră la vot şi noi astăzi la nivel de judeţul Timiş nu avem niciun fel de listă de priorităţi cu care să încercăm să influenţăm decizia politică la nivel de Bucureşti – pentru acest lucru mi s-a părut important să ies public, eu personal, nu numai prin comunicat, şi să expun acest lucru”.

Mai mult, recent, copreşedinţii PNL Timiş, Dan Popa şi Nicolae Robu, declarau că sunt nemulţumiţi de parlamentarii filialei. Sămărtinean a spus că nu se simte vizat, dar că nu ştie dacă va mai candida pentru un nou mandat de deputat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.