Cum vrea „Verde pentru Biciclete” să convingă Primăria Timişoara să redeschidă pentru...

Cum vrea „Verde pentru Biciclete” să convingă Primăria Timişoara să redeschidă pentru bicicliști zona pietonală din centrul orașului

0
DISTRIBUIȚI

verde pentru biciclete

Voluntarii „Verde pentru Biciclete”, un proiect al Fundaţiei Bega, solicită „respect pentru biciclişti”, prin intermediul unui comunicat de presă, după ce iubitorii mersului pe două roţi au fost interzişi în centrul istoric al Timişoarei. Reprezentanţii mişcării pentru pedalare anunţă că, totuşi, vor participa la acţiunea de protest din această seară, când timişorenii şi-au propus să se plimbe pe lângă biciclete în zona centrală. Mai mult, „Verde pentru Biciclete” are de gând să solicite accesul în toate zonele oraşului pentru biciclişti prin depunerea unui dosar la Primăria Timişoara.

„Iată că acum, la împlinirea a aproape şapte ani de campanie Verde pentru Biciclete, noi, bicicliștii, ne confruntăm cu o situație care nu ar fi trebuit să existe: accesul interzis în zona pietonală centrală. Încă de pe timpul administrației anterioare, Verde pentru Biciclete a obținut permisiunea de acces liber pentru bicicliști în toate zonele orașului, inclusiv în parcuri, în piețele centrale, chiar și pe trotuarele neprevăzute cu piste, dar necesare pentru siguranța bicicliștilor.


Dorim să reconfirmăm poziția noastră: solicităm accesul în toate zonele oraşului pentru biciclişti! Prin toate acțiunile pe care le vom întreprinde în perioada viitoare, vrem să demonstrăm că bicicliștii sunt o forță și o parte importantă din comunitate. Nu degeaba am creat cea mai mare comunitate de bicicliști din țară”, transmite „Verde pentru Biciclete”.

Reprezentaţii mişcării pentru pedalare anunţă că dosarul care urmează a fi depus la Primăria Timişoara va cuprinde argumente pertinente pentru redeschiderea zonei pietonale centrale pentru biciclişti, venite din partea unor specialişti în domeniu. De asemenea, „Verde pentru Biciclete” şi-a propus să solicite Primăriei Timişoara mai multe răspunsuri la întrebări precum: Ce se întâmplă cu stația de biciclete din Piața Libertății, inclusă în proiectul de transport intermodal, proiect realizat și pe Fonduri Europene? Cum vor traversa zona centrală postașii? Ce implicație va avea Departamentul de Urbanism din cadrul Primăriei în acest context, având în vedere că acum se muncește la realizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă?

Totodată, „Verde pentru Biciclete” vrea să iniţieze o campanie mai agresivă de educare cu privire la regulile de circulaţie şi de bun simţ, dar şi să prezinte o concluzie cu privire la costul mersului pe bicicletă vs costul utilizării maşinii în deplasările zilnice în timpul săptămânii prin oraş. Reprezentanţii mişcării pentru pedalare şi-au propus şi să strângă semnături pentru accesul liber în zona centrală şi să vină cu exemple de bună practică din străinătate. Bicicliştii sunt invitaţi să vină cu recomandări pe adresa de e-mail contact@pedaleaza.ro sau pe pagina de Facebook „Verde pentru Biciclete„.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.