Dezvăluire surpriză la PRESSALERT LIVE despre angajamentele luate de Nicolae Robu față...

Dezvăluire surpriză la PRESSALERT LIVE despre angajamentele luate de Nicolae Robu față de sindicaliștii din Primăria Timișoara VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

ionel fer sindicat directia fiscala a municipiului timisoara

Refuzul primarului Timişoarei, Nicolae Robu, de a acorda mărirea salarială prevăzută prin intermediul unei ordonanţe de guvern către angajaţii Direcţiei Fiscale a Primăriei Timişoara a fost principala temă de discuţie în cadrul ediţiei din această seară a PRESSALERT LIVE, unde invitat a fost Ionel Fer, liderul grupei sindicale de la Direcția Fiscală. Invitatul a explicat faptul că respectivele măriri au fost aplicate pentru toate direcţiile primăriei, mai puţin pentru Direcţia Fiscală şi Teatrul German.

„Punctul lui de vedere (n.r – al primarului Robu) nu coincide cu ceea ce spune legea. Din câte am înţeles, convingerea domnului primar este formată pe baza unor informări venite de la serviciul de Resurse Umane al primăriei. Ce este cert este că în şedinţa de consiliu a primăriei a prezentat un centralizator cu o medie a salariilor din fiecare direcţie, iar direcţia fiscală ar fi avut media cea mai ridicată, moment în care domnul director al instituţiei noastre, domnul Adrian Bodo, a încercat să îi expliciteze că informarea nu este corectă şi i-a şi prezentat unele documente în vederea evaluării lor şi însperanţa că vom găsi înţelegere din partea lui pentru a vedea care este şi punctul nostru de vedere.


Am făcut şi noi o situaţie. Domnul primar susţinea conform acelui centralizator că noi avem o medie salarială de 4.000 şi ceva de lei. Am cerut şi noi de la Contabilitate să vedem dacă informarea domnului primr este una reală, am cerut o situaţie salarială cu plăţile efectuate în cadrul direcţiei noastre şi salariul mediu este în jur de 3.500 de lei sub media PMT, diferenţă de 100 de lei”, a spus invitatul.

Acesta a prezentat şi un document semnat de Nicolae Robu, în campanie electorală, pe vremea când lupta pentru funcţia de primar al urbei de pe Bega. Ionel Fuer a declarat pentru camerele de filmat un act şi a declarat că „aş vrea să îi reamintesc domnului primar poziţia avută atunci vizavi de drepturile salariale, în 2012, e un acord de colaborare, fără nicio valoare jurdiciă, un acord de colaborare între asociaţia noastră juridică şi domnul Nicolae Robu. Sunt mai multe lucruri generale care se stabilesc prin acest acord, însă ce mi-a atras mie atenţia amintindu-mi de acest protocol este acest punct 2.8. Obligaţiile candidatului Nicolae Robu sunt să iniţieze şi să participe la discuţii cu caracter informal precum şi la negocieri colective având ca scop relaţiile de muncă, drepturile salariale şi protecţia socială a salariaţilor membri de sindicat”.
Invitatul şi-a exprimat speranţa că după verificări suplimentare, primarul va trece la aplicarea legii şi va majora salariile angajaţilor de la Direcţia Fiscală cu 12%. Nu în ultimul rând Fer a menţionat că speră şi ca primarul să se odihnească în deplasarea de la Tel Aviv.

1 COMENTARIU

  1. Dir.Fiscala incaseaza si stimulente consistente , iar angajatii din alte Directii nu(cu toate ca li se cuvine , conform legislatiei) , Sindicatul ce afacut atunci cand ” ROIBU” nu le-a platit drepturile castigate in instanta si pe care i-a haituit continu(a se vedea cazul Bogdan). Oricum Bodo si fosta lui mana dreapta Saftoaia au angajat foarte multe persoane incompetente , cei buni au parasit corabia condusa de acest individ de cacao.Jumatate din personalul DF poate pleca linistit acasa ca treaba va merge mai bine si se pot marii si salariile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.