Diagnosticare mai eficientă pentru pacienţii care trec pragul Spitalului Municipal Timişoara. Ce...

Diagnosticare mai eficientă pentru pacienţii care trec pragul Spitalului Municipal Timişoara. Ce echipamente medicale de ultimă generaţie vor fi puse în funcţiune până la sfârşitul anului

0
DISTRIBUIȚI

mamografie

Bolnavii care trec pragul Spitalului Municipal Timişoara vor putea fi diagnosticaţi mult mai rapid şi mai eficient. Asta pentru că unitatea medicală a reuşit să achiziţioneze, în cadrul a două proiecte finanţate cu bani europeni, două aparate de ultimă generaţie. Este vorba de un RMN de aproape un milion de euro şi un mamograf digital unic în Timişoara, care a costat 250.000 euro.

Primul dintre achipamente, un RMN ultraperformant de 1,5 Tesla şi inel de 70 cm, va fi funcţional chiar de la sfârşitul acestei luni.


Cel de-al doilea aparat, utilizat în diagnosticarea cancerului la sân, a ajuns şi el în unitatea medicală, dar acum se aşteaptă obţinerea autorizaţiilor. „RMN-ul nu are nevoie de acreditare, mamograful însă da şi probabil că undeva în luna decembrie sper eu să fie funcţional, cu autorizaţiile obţinute de la Comisia Naţională de Radiaţii”, ne-a explicat Octavian Mazilu, directorul Spitalului Municipal Timişoara.

Pentru început, vor beneficia de investigaţii gratuite doar pacienţii internaţi în unitatea medicală, urmând ca după ce Spitalul Municipal Timişoara va reuşi să intre în contract cu casa de sănătate, toţi pacienţii vor beneficia de analize fără să plătească nimic. Mamograful digital achiziţionat este unic în Timişoara. Aparatul beneficiază de tehnologie de ultimă generaţie, realizând 25 de slide-uri la o scanare şi reconstrucţia sânului prin tomosinteză 3D, toate acestea în condiţiile unei iradieri extrem de scăzute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.