Diplomă de excelență pentru un artist timișorean, la aniversarea a 20 de...

Diplomă de excelență pentru un artist timișorean, la aniversarea a 20 de ani de carieră. Ce invitați speciali va avea la concertul de opt ore

0
DISTRIBUIȚI

03

Daniel Dorobanțu este singurul român cu o lucrare de artă digitală în colecția prestigiosului Ars Electronica Center Linz, cel mai important muzeu de expunere a artei electronice din Europa. Timișoreanul, care duminică va susține un concert maraton, de opt ore, în biserica catolică din Piața Bălcescu, este un artist complex și complet, spun criticii. E fondatorul ansamblului muzical Thy Veils și un pionier în domeniul muzicii ambientale românești.

02Daniel Dorobanțu a fost recompensat, joi, de către Primăria Municipiului Timișoara cu o Diplomă de Excelență cu ocazia aniversării a 20 de ani de activitate. „Sunt deosebit de onorat de faptul ca domnul primar Nicolae Robu a ținut sa evidențieze împlinirea celor 20 de ani de activitate culturală si artistică ai subsemnatului. Doresc să-mi exprim și pe aceasta cale întreaga mea gratitudine”, a spus Daniel Dorobanțu.

Nicolae Robu si Daniel Dorobantu 2015Până acum Daniel Dorobanțu a produs 11 albume de studio, numeroase concerte și instalații audio-vizuale, muzică de film precum și pentru dans contemporan, colaborările sale fiind menționate în New York Times și The Guardian.

Duminică, artistul va susține concertul Liniștea Cuprinsurilor, care se anunță drept 8 ore de muzică de basm și proiecții video încântătoare.


„Un basm fără cuvinte, dar al cărui limbaj îl ştii dintotdeauna. Pentru că vine de acolo de unde vii și tu. O experiență multi-senzorială, contemplativă, care nu are nevoie de descifrare. Doar de deschidere către mirare. Ca și cum ai sta pe malul unei ape curgătoare și ai privi în adâncurile… tale”, spune Daniel Dorobanțu.

Concertul va începe la ora 14.00, iar accesul în Biserica Romano-Catolică Elisabetin și Piața Bălcescu este liberă. Spectatorii pot intra și ieși oricând doresc pe parcursul evenimentului. Invitat special chitară: Cristian „Sol Faur” Popescu. muzica va fi acompaniată de ilustrații semnate de Marian Ciuma, Manuela Marchis, Sorin Bijan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.