Dovezile că Nicolae Robu a MINŢIT că nu are autoritate asupra Colterm-ului

Dovezile că Nicolae Robu a MINŢIT că nu are autoritate asupra Colterm-ului

1
DISTRIBUIȚI

colterm cet 1

Primarul Timişoarei, liberalul Nicolae Robu, a susţinut în conferinţa de presă de vineri. în repetate rânduri, că nu are nicio atribuţie legată de Colterm atunci când jurnaliştii au solicitat informaţii clare despre datoriile pe care societatea de termoficare le are. „Eu nu am autoritate asupra societăţii comerciale Colterm”, „eu sunt reprezentantul cetăţenilor şi din această postură am intervenit şi cu credibilitatea, şi ca persoană, şi ca primar, am obţinut din partea conducerii EON această eşalonare a datoriilor” sau „nu am prerogative la Colterm” – a afirmat Robu încercând să evite întrebările directe ale presei.

Conform Legii administraţiei publice locale, Legea 215/2001, printre principalele categorii de atribuţii ale unui primar se numără şi cele „privind serviciile publice asigurate cetăţenilor”, cum este şi cel de termoficare, edilul fiind cel care „asigură funcţionarea serviciilor publice locale de profil”.


De asemenea, primarul este cel care „coordonează realizarea serviciilor publice de interes local prestate prin intermediul aparatului de specialitate sau prin intermediul organismelor prestatoare de servicii publice şi de utilitate publică de interes local” şi „asigură realizarea lucrărilor şi ia măsurile necesare conformării cu prevederile angajamentelor asumate în procesul de integrare europeană în domeniul protecţiei mediului şi gospodăririi apelor pentru serviciile furnizate cetăţenilor”. De asemenea, în Legea nr. 51/2006 dedicată serviciilor comunitare de utilităţi publice se prevede că sunt ”sub conducerea, coordonarea, controlul şi responsabilitatea autorităţilor administraţiei publice locale.”

1 COMENTARIU

  1. parca ar fi prima oara!! din pacate caini latra, caravana trece. singura speranta ca ramane ca timisoreni sa realizeze ce fel de caracter are nicolae robu si sa-l sanctioneze la alegeri. macra putem spera!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.