Dovleci roz, scoşi la licitaţie în scop caritabil, la Timişoara. Ce campanie...

Dovleci roz, scoşi la licitaţie în scop caritabil, la Timişoara. Ce campanie inedită de informare cu privire la cancerul la sân va fi derulată FOTO

0
DISTRIBUIȚI

dovleacul roz

Aproximativ 300 dovleci roz, frumos pictaţi sau în formă de ghiveci au putut fi cumpăraţi, aseară, în cadrul celei de-a treia ediţii a evenimentului caritabil „Dovleacul Roz”. Acţiunea a fost organizată, ca de obicei, de voluntarii care se implică în Campania Help25 de conştientizare şi informare cu privire la cancerul la sân. Cei mai deosebiţi dovleci, pictaţi de artişti plastici şi voluntari din Timişoara, au fost scoşi la licitaţie. Astfel, unii participanţi au plecat acasă cu dovleci pentru care au scos din buzunar chiar şi 500 lei.

dovleacul roz

„Dovleacul Roz” s-a desfăşurat la Hotel Timişoara, iar la eveniment au participat peste 200 de oameni. La finalul licitaţiei, a avut loc şi o tombolă cu numeroase premii, dar şi un concert susţinut de Trupa FM. „Aş putea să spun că a devenit o tradiţie pentru Campania Help25 acest eveniment. La început, am gândit campania să dureze două, trei luni şi uite că am intrat în al treilea an. Până nu ne atingem ţinta, nu ne oprim şi pe urmă probabil o să trecem şi la conştientizarea şi informarea pe alte patologii din sfera oncologică, pentru că este o incidenţă crescută şi la cancerul de colon, de col uterin, de plămâni. Sunt aproximativ 300 de dovleci, unii sunt doar roz, alţii sunt pictaţi foarte frumos. Avem dovleci pictaţi cu Minions, caleaşcă, prinţese, toţi sunt deosebiţi. Nu am crezut că se poate face aşa artă din dovleci”, a povestit Smaranda Marcu, voluntar în cadrul Campaniei Help25.

12202409_10203395715013167_1310748376_n

Potrivit organizatorilor, banii strânşi în cadrul evenimentului caritabil de aseară vor fi folosiţi pentru iniţierea, la începutul anului viitor, a unui program de informare în şcoli şi companii.


Astfel, vor fi cumpărate busturi anatomice prevăzute cu noduli maligni şi benigni şi vor fi realizate materiale promoţionale. „Practic, vorbim de nişte sâni artificiali. Cu ajutorul lor, femeia va fi ajutată cum să-şi facă autopalparea şi cum se simte un nodul. Medici din cadrul Asociaţiei OncoHelp vor merge şi le vor învăţa pe femei cum se face autopalparea”, a mai precizat Smaranda Marcu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.