Este oficial: în şase luni Timişoara va avea şapte vaporetto. Cât va...

Este oficial: în şase luni Timişoara va avea şapte vaporetto. Cât va plăti municipalitatea şi ce vechime are firma care le va livra

2
DISTRIBUIȚI

vaporas electric

Veşti bune legate de achiziţionarea de vaporetto pentru transportul în comun şi turistic în orașul de pe Bega. După multe luni de aşteptare şi alte luni de mistere în legătură cu proiectul, edilul-şef Nicolae Robu a anunţat că „am semnat contractul de furnizare de echipamente pentru transport pe Bega, adică pentru vaporetto. Am avut la dispoziţie 11 milioane de lei, fără TVA, pentru a achiziţiona şapte ambarcaţiuni. La licitaţie au participat două firme, SPAT YARD SRL şi UNICOMP RSL. Am avut o ofertă de 6,9 milioane de lei, şi cealaltă ofertă de 8,5 milioane de lei. Evident că a câştigat prima ofertă şi am economisit 4,2 milioane de lei faţă de cât era plafonul iniţial când am început licitaţia. Firma SPAT YARD a semnat contractul, termenul de finalizare a furnizării celor şapte ambarcaţiuni este de şase luni de la data semnării contractului.


Ambarcaţiunile costă circa un milion de lei per bucată, preţ fără TVA”.

Firma câştigătoare este din Galaţi, a fost înfiinţată abia acum doi ani şi are o cifră de afaceri de 500.000 de lei, însă primarul este optimist că ambarcaţiunile vor fi livrate la timp şi că totul va decurge fără probleme, chiar dacă procesul ar impune subcontractarea unor operaţiuni. Robu a mai precizat că „proiectul este unul avizat de Autoritatea Navală Română, ca să nu fie dubii că noi respectăm legislaţia cu stricteţe. Proiectul respectă toate condiţiile, capacitatea de transport este de 50 de persoane per ambarcaţiune, iar vaporettele sunt prevăzute cu o punte deschisă, un salon de pasageri de tip închis cu ferestre culisante şi cu grup sanitar ecologic. Lungimea este de 12.7 metri, lăţimea de 4.9 metri”.

Momentan însă nu se ştie exact de când vor circula ambarcațiunile sau cât va fi costul unui bilet, cert este că de gestionarea lor se va ocupa RATT. Deşi cele șapte vaporetto vor circula pe Bega ca parte a proiectului de reabilitare a malurilor, proiect pe fonduri europene, acestea vor fi achiziţionate de la bugetul local, drept pentru care punerea lor în circulaţie nu are încă un termen fix.

Foto: Arhivă

2 COMENTARII

  1. prioritar si mai oportun ar fi fost plata facturilor Eon sa nu ne trezim in iarna fara caldura. Dar… ma rog cUM sa intelegem noi ”plebea cetatii”, politica primarului de ”investitii” . Noi suntem niste bieti cetateni ca nu avem capcitatea de vedea anumite lucruri. nu-i asa tov primar?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.