EXCLUSIV Cum a fost dovedit de procurori cu propriile arme Titu Bojin...

EXCLUSIV Cum a fost dovedit de procurori cu propriile arme Titu Bojin în dosarul afacerilor ilegale de la Direcţia Apelor Banat

0
DISTRIBUIȚI

 

titu bojin mana la gura 2

Pesedistul Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justitiţie pentru abuz în serviciu şi conflict de interese din cauza afacerilor derulate de firma familiei sale cu Direcţia Apelor Banat când era director, a fost dovedit de procurori cu declaraţiile celorlalţi inculpaţi şi martori din dosar, care practic i-au demontat apărararea pas cu pas. Viorel Mihalcea, unul dintre cei care apăreau ca acţionari paravan, în firma Temadi TMB SRL controlată de familia şefului CJT, a declarat că Titu Bojin a fost cel care i-a propus angajarea ca „director” al firmei, ulterior ocupându-se de formalităţi contabilul Suici Bata.


Pentru serviciile sale, Mihalcea a primit bani şi după ce nu a mai fost în acte director al firmei. Bata a spus şi el că a „acţionat la ordinele şi instrucţiunile lui Bojin Titu”, pe care l-a perceput „… ca fiind conducătorul de fapt al acestei societăţi” , ulterior recunoscând faptele imputate de procuror. De asemenea, Adrian Cioplea a povestit că Bojin era cel care conducea de facto firma.

Titu Bojin s-a apărat susţinând că nu a semnat niciun document legat de concesionarea bălţii de la Ianova şi că s-a abţinut la luarea deciziilor. Apărarea sa a fost contrazisă de cererea depusă de Temadi TMB pe care el a scris cu mâna sa că este de acord. De asemenea, toţi martorii propuşi de acesta ” persoane prezente la şedinţa de comitet director din data de 09.04.2009 nu au confirmat susţinerile potrivit cărora s-ar fi abţinut de la luarea vreunei decizii ori că ar fi adus la cunoştinţa membrilor Comitetului director faptul că S.C. Temadi TMB S.R.L. are ca asociaţi membrii ai familiei sale”.

Procurorii au descoperit de asemenea faptul că Bojin, când era director la Apele Române Banat, este cel care „a redactat înscrisul „cerere” către „D.A.Banat” înregistrată la această instituţie sub nr. 4460/19.03.2007, privind trecerea contractului nr. 2557 de prestare a serviciului de asigurarea folosirii potenţialului de agrement al acumulării Dumbrăviţa în favoarea S.C. Temadi TMB S.R.L”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.